Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Υπόσχεση για νέες θεραπευτικές κοινότητες

«Στηρίζουμε με κάθε μέσο τις υπάρχουσες θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης και στοχεύουμε στη δημιουργία νέων μονάδων, γεωγραφικά κατανεμημένων, ώστε να καλύπτουν όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής την περασμένη Κυριακή μετά την επίσκεψή του στη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση».

Ο Κ. Καραμανλής σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε ότι με τα παιδιά της κοινότητας «που έχουν το κουράγιο να διαλέγουν το δύσκολο δρόμο, να λένε "ναι" στη ζωή και "όχι" στην εξάρτηση, παίρνουμε και εμείς δύναμη και ιδέες για να πολεμήσουμε πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα των ναρκωτικών». «Παράλληλα, πρόσθεσε, δρομολογούμε τις διαδικασίες για την εξάλειψη της λίστας των ασθενών που αναμένουν πρόσβαση στις μονάδες υποκατάστασης. Μέχρι τις αρχές του 2005, το υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ θα ολοκληρώσουν τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, ώστε στις μονάδες αυτές να λειτουργήσει διευρυμένο ωράριο και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ασθενών».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Επιμένω να τονίζω ότι αντιμετωπίζουμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους χρήστες ναρκωτικών ως ασθενείς συμπολίτες μας. Ως συνανθρώπους μας, που έχουν δικαίωμα στη ζωή, έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, έχουν δικαίωμα στο αύριο και στην ελπίδα. Στόχος μας αμετακίνητος είναι η θεραπεία και η επανένταξη τους».

Τον Κ. Καραμανλή συνόδευε ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ