Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με τη σκυτάλη της «καθαρής» ζωής

Η Ολγα Βασδέκη δίνει τη σκυτάλη σε ένα παιδί της «Παρέμβασης»
Η Ολγα Βασδέκη δίνει τη σκυτάλη σε ένα παιδί της «Παρέμβασης»
Κρατώντας στο χέρι τη σκυτάλη της «ειρήνης» και της «ελευθερίας», της «ελπίδας» και του «οράματος» για μια καλύτερη ζωή μακριά από ναρκωτικά, Ολυμπιονίκες, καταξιωμένοι αθλητές, μέλη και γονείς θεραπευτικών προγραμμάτων συμμετείχαν ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών - το περασμένο Σάββατο - στη σκυταλοδρομία που διοργάνωσε το θεραπευτικό πρόγραμμα «Παρέμβαση» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Το ραντεβού ήταν στην πλατεία Εξαρχείων. Από νωρίς το πρωί, Ολυμπιονίκες και αθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις, όπως ο Λάμπρος Παπακώστας, η Ολγα Βασδέκη, ο Χριστόφορος Χοΐδης, ο Δημήτρης Κοκότης, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο Σπύρος Βασδέκης και ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πέτρος Γαλακτόπουλος, δίνουν το «παρών» σε μια εκδήλωση-«Παρέμβαση» ζωής, κόντρα στη συνήθεια. Και στέλνουν το δικό τους μήνυμα: «ΝΑΙ στη ζωή, ΝΑΙ στον αθλητισμό, ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά».

«Σήμερα είναι σημαντική μέρα για μένα. Γιατί ζω, γιατί είμαι εδώ, γιατί είμαι κοντά σας. Να κάνουμε παρέμβαση στη ζωή μας και να την αλλάξουμε», λέει ένα από τα μέλη του Προγράμματος κατά την έναρξη των εκδηλώσεων.

Μια ομάδα νέων παιδιών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της «Παρέμβασης», σχηματίζουν κύκλο με τη σκυτάλη στα χέρια. Τα πρόσωπά τους βαμμένα σε γαλάζιο και λευκό. «Η Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου έβαλε στοίχημα και κέρδισε τους "γίγαντες" της Γαλλίας. Ετσι κι εμείς "παίζουμε" για το δικό μας στοίχημα. Να κερδίσουμε τη ζωή μας», λέει ένα από τα παιδιά.

Τα παιδιά της «Παρέμβασης» δίνουν τη σκυτάλη της ζωής στην ομάδα των Ολυμπιονικών και εκείνοι με τη σειρά τους στην ομάδα που θα τρέξει την πρώτη διαδρομή. Η σκυταλοδρομία ξεκινά από την πλατεία Εξαρχείων, περνάει μέσα από το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας και μερικές ώρες αργότερα τερματίζει πάλι στην πλατεία. Εκεί έχουν στηθεί περίπου 20 περίπτερα Θεραπευτικών Προγραμμάτων, διαφόρων κοινωνικών και εθελοντικών οικολογικών οργανώσεων. Μεταξύ τους βρίσκεται και το περίπτερο της Νεολαίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του ΕΣΥΝ, η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γεράσιμος Νοταράς, επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, ο Χαρ. Πουλόπουλος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, καθώς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ