Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
«Παραμένουμε αυτσάιντερ»

Περίπου μια μέρα απομένει για το σημαντικότατο παιχνίδι με την Τσεχία και άπαντες στην Εθνική είναι προσγειωμένοι αλλά και έτοιμοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ρεχάγκελ αλλά και οι διεθνείς, δεν «έπεσαν» στην παγίδα κάποιων Τσέχων, οι οποίοι τους έχρισαν φαβορί προφανώς με στόχο να τους φορτώσουν άγχος. Αναγνωρίζουν στην «παρέα» του Νέτβεντ αυτόν τον τίτλο αλλά προσθέτουν ότι αυτό ισχύει μέχρι να μπουν στο γήπεδο.

Χαρακτηριστικά, ο Δέλλας ανέφερε στο «SPORT FM»: «Είμαστε πολύ ήρεμοι. Ο άτυπος τίτλος του φαβορί ανήκει στην Τσεχία. Εχουν πολύ καλή ομάδα και περισσότερη πείρα από εμάς σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτά, όμως, θα τελειώσουν όταν μπούμε μέσα στο γήπεδο. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα δούμε στο τέλος ποιος θα πανηγυρίσει. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς. Η πρόκριση περνάει από όλα τα παιδιά. Είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ζήσουμε το όνειρο».

Ο Ρεχάγκελ, που έχει στη διάθεση του όλους τους παίχτες, τόνισε πως «οι Τσέχοι είναι εξαιρετικοί παίκτες και διαθέτουν έξοχη ποδοσφαιρική παιδεία, για αυτό και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις λίγες ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Θα πρέπει να βρούμε τη στρατηγική, που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία». Σύμφωνα με τον Γιαννακόπουλο, ο ρυθμός είναι το κλειδί για τη νέα επιτυχία και «ο καλύτερος θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα είναι αυτός που θα προκριθεί στο μεγάλο τελικό. Εμείς έχουμε ήδη πετύχει πάρα πολλά μέχρι τώρα και είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε και την πρόκριση».

Με σεβασμό δείχνουν ν' αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Τσέχοι τους Ελληνες παίχτες. Ο εκλέκτορας Κάρελ Μπρούκνερ, διαφώνησε με την άποψη «ότι βασίζονται κυρίως στις αμυντικές τους ικανότητες. Εδειξαν πολύ καλά στοιχεία στον επιθετικό τομέα, στο παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία». Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του γιατί «θα είναι πιο ξεκούραστοι από εμάς στο ματς της Πέμπτης, καθώς είχαν περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστούν. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους Ελληνες». Δεν υπολογίζει τον Μάρτιν Γίρανεκ, ενώ δε ρισκάρει με προφύλαξη του Νέτβεντ. Ο παίχτης της Γιουβέντους έχει μία κάρτα και κινδυνεύει - αν δεχτεί ακόμα μία - να χάσει τον τελικό, σε περίπτωση πρόκρισης. Ομως όπως ανέφερε ο Τσέχος εκλέκτορας «θα παίξει από την αρχή εναντίον της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να παίξουμε χωρίς αυτόν».

  • Το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εξέφρασε ξανά τα συγχαρητήριά του στην Εθνική και την ικανοποίησή του «για την πληρότητα της κάλυψης των αγώνων της Εθνικής και τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο οι Αθλητικοί Συντάκτες μετέφεραν τον παλμό των γεγονότων». Επίσης καταδίκασε «φαινόμενα «κιτρινισμού» που εκδηλώθηκαν από ορισμένα τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Ο ΠΣΑΤ τα αποδοκιμάζει και διευκρινίζει ταυτοχρόνως ότι οι"«εμπνευστές" τους δεν προέρχονται από την αθλητική δημοσιογραφία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ