Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ
Μέτρα για ασφαλείς συνθήκες εργασίας

Ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Να μην υπάρξει άλλος θάνατος εργάτη και να αναδειχτούν τα αίτια και οι ευθύνες του πρόσφατου θανατηφόρου στο λιμάνι του Βόλου, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο 37χρονος λιμενεργάτης Μακούχας Κορδάτος πέθανε στο αμπάρι πλοίου «ακατάλληλο όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του, για τέτοιο φορτίο (μπιγέτες 12 μέτρων, βάρους πάνω του ενός τόνου η μία)». Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουν ότι οι λιμενεργάτες του Βόλου δουλεύουν υπό συνθήκες «γαλέρας» καθώς από λιμενεργάτες έχουν γίνει εναερίτες. Δεν υπάρχει γερανογέφυρα στο λιμάνι και για αυτό πολλές φορές αναγκάζονται να εργάζονται ακόμα και σε ύψος 20 μέτρων, μέσα σε καλάθια! Το ίδιο, επισημαίνουν, συμβαίνει και στα αμπάρια ακατάλληλων πλοίων για συγκεκριμένα φορτία. Ερωτάται ο υπουργός τι μέτρα θα πάρει άμεσα, ώστε οι λιμενεργάτες του Βόλου να εργάζονται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, με όλα τα σύγχρονα μηχανολογικά μέσα που εξασφαλίζουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας ώστε να μην υπάρξει άλλος θάνατος. Ακόμα, τι μέτρα θα πάρει για να αναδειχτούν οι αιτίες του θανατηφόρου και να καταλογιστούν οι ευθύνες.

  • Πάνω στη σκαλωσιά, από ανακοπή καρδιάς, άφησε την τελευταία του πνοή ο οικοδόμος Παντελής Γιαννουσσάς προχτές Τρίτη, στην Αγία Παρασκευή του νομού Καρδίτσας. Ο άτυχος οικοδόμος ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τα θεμέλια της νεοανεγειρόμενης οικοδομής όπου δούλευε, από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ