Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΑΤΕΞ»
Εκτός εργασίας 180 εργαζόμενοι

Εκτός εργασίας για τρεις ολόκληρους μήνες θέτει τους 180 εργαζόμενους η κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση «ΕΛΛΑΤΕΞ», θυγατρική της ΕΤΜΑ, στο Βοτανικό, χωρίς να τους δώσει ούτε ένα ευρώ! Οπως ανακοίνωσε η διεύθυνση της επιχείρησης, οι 180 εργαζόμενοι θα αρχίσουν να βγαίνουν εκτός εργασίας από αύριο Παρασκευή 2 Ιούλη μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιούλη και θα παραμείνουν χωρίς δουλιά και απλήρωτοι μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη! Ακόμα πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την επιχείρηση ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους από την 1 Οκτώβρη!

Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδος καταγγέλλει τις επί σειρά ετών αντεργατικές ενέργειες της επιχείρησης, που έχουν ως αποκορύφωμα την τελευταία απόφασή της. Καλεί τους εργαζόμενους σε άμεση αντίδραση με κινητοποιήσεις και θέτει μπροστά στις ευθύνες του τον υπουργό Απασχόλησης. Η ενέργεια αυτής της μεγαλοεργοδοσίας, όπως επισημαίνει, είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και σύμφωνα με δικά της στοιχεία, πάνω από το 50% της παραγωγής της απορροφάται σε χώρες της ΕΕ και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δήλωσε σχετικά: «Κατ' επανάληψη το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει βγάλει εκτός εργασίας για μεγάλα διαστήματα τους εργαζόμενους χωρίς μάλιστα να τους πληρώνει. Παρά τις ενέργειες και τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας στο υπουργείο Εργασίας, αυτό κωφεύει, στηρίζοντας έτσι τις αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας σε βάρος των εργατοτεχνιτών που έχουν απομείνει στην επιχείρηση. Η Ομοσπονδία για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι η τακτική της εργοδοσίας είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και καλεί για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους σε μαζική αντίδραση, έτσι ώστε να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στη δουλιά και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ