Πέμπτη 1 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Εξορμήσεις παντού

Για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 7 Ιούλη

Εξω από το ξενοδοχείο «Λίδρα Μάριοτ» στήθηκε χτες το μεσημέρι η «μονάδα» ενημέρωσης του Συντονιστικού Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής ενόψει της 24ωρης απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας την Τετάρτη 7 Ιούλη. Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συνδικαλιστές, στο πλαίσιο των εξορμήσεων στους χώρους δουλιάς, περιόδευσαν μέσα στο ξενοδοχείο «Λίδρα Μάριοτ», όπου και κουβέντιασαν με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στην απεργία. Ταυτόχρονα, ομάδα συνδικαλιστών έξω από το ξενοδοχείο ενημέρωνε τους πελάτες του ξενοδοχείου με ανακοίνωση στα ελληνικά και στα αγγλικά για τα αιτήματα της απεργίας του κλάδου.

Η προσπάθεια που κάνει το Συντονιστικό, για τη συσπείρωση και την αποφασιστική συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία κάτω από το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική καθώς χτες ανακοινώθηκε η διαιτητική απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων της τάξεως του 4% από 1/1/2004 και 2% από 1/7/2004. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αύξηση που θα πάρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για το 2004 δε θα ξεπερνά το 1 ευρώ τη μέρα!

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Συντονιστικού ενάντια στη συμβιβαστική τακτική της Ομοσπονδίας του κλάδου, που αντί να οργανώσει τον κλάδο και να διεκδικήσει για πραγματικές αυξήσεις, οδήγησε τη σύμβαση στον ΟΜΕΔ για να καταλήξει σε αυξήσεις ψίχουλα. Και αυτή η σύμβαση κινείται στην ίδια λογική της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και υπακούει στις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του. Το Συντονιστικό καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αθήνας να απορρίψουν τα ψίχουλα, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να διεκδικήσουν: υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, σταθερή και πλήρη εργασία, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ