Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Προειδοποιούν οι ΗΠΑ

ΧΑΡΤΟΥΜ.-

Η κυβέρνηση του Σουδάν, μετά την επίσκεψη τόσο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ όσο και του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση για να επιβάλει την τάξη στη δυτική περιοχή Νταρφούρ, όπου οι φιλοκυβερνητικές αραβικές παραστρατιωτικές οργανώσεις προβαίνουν σε μαζικές δολοφονίες των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν δεσμεύτηκε να στείλει επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή για να εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων... Εντούτοις, παρά τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις, την επέμβαση, έστω και «ανθρωπιστικής φύσης», μάλλον δεν πρόκειται να την αποφύγει... Ο Πάουελ ζήτησε από το Χαρτούμ να αντιμετωπίσει τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που προβαίνουν σε εθνική εκκαθάριση, προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ υπογράμμισε ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή Νταρφούρ, αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, απηύθυνε ανάλογη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της αφρικανικής αυτής χώρας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν γίνει πρόσφυγες, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη των ταραχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ