Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές περιπλανήσεις
«Μάνα». Εργο της Αγγ. Βαλεοντή - Δεμερτζή
«Μάνα». Εργο της Αγγ. Βαλεοντή - Δεμερτζή
  • Στο κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κρύπτη» (Μαχαιράδο, Ζάκυνθος), παρουσιάζεται η έβδομη ατομική έκθεση της ζωγράφου Καλλιρρόης Μαρούδα. Σ' ένα ταξίδι με ποιητική ρεαλιστική ματιά, μας μεταφέρει η δημιουργός, για να μοιραστεί το βίωμά της και να μας μιλήσει για αισθήσεις που δεν ατρόφησαν, για δρόμους που δε χάθηκαν, τη μοναξιά που γίνεται ζωή. Ατμόσφαιρα υγρή με ζωντανή ζωγραφική «σάρκα», που άλλοτε αναπνέει και άλλοτε σκιρτά, όταν το φως κορυφώνεται. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 του Ιούλη.
  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (9 μ.μ.), στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, η έκθεση «Ολυμπιακό Πνεύμα και Σύγχρονη Τέχνη». Διοργανώνεται από τις εκδόσεις «Αδάμ - "Πέργαμος"» και θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου. Παρουσιάζονται 57 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ψηφιακής φωτογραφίας και βιντεοκατασκευές. Δημιουργίες των: Γ. Ψυχοπαίδη, Π. Ζουμπουλάκη, Φ. Πατρικαλάκη, Μ. Μανουσάκη, Ε. Σακαγιάν, Ν. Καναγκίνη, Β. Τσαλαματά κ.ά. Επιμέλεια έκθεσης: Π. Κουνενάκη.
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.), στην αυλή του Ιστορικού Αρχείου Σάμου, έκθεση έργων της Αγγελικής Βαλεοντή - Δεμερτζή, με τίτλο «Πέτρας και Ξύλου». Πρόκειται για έργα των τριών τελευταίων χρόνων, «ταξίδια στα μονοπάτια του χρόνου στην πέτρα και το ξύλο της Σάμου». Τη βραδιά των εγκαινίων, οι Κούλα Καραμηνά - Πόθου και Ελσα Χίου θα παρουσιάσουν την ποιητική συλλογή της Αγγελικής Βαλεοντή - Δεμερτζή, με τίτλο «Σπαραγμοί» (εκδόσεις «Υπερόριος»). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 του Ιουλη.
  • «Εν αρχή ήν το πυρ», είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης, που εγκαινιάζεται στις 7 του Ιούλη στην γκαλερί «Yiayiannos» (Βασ. Κωνσταντίνου 44). Συμμετέχουν δεκαπέντε καλλιτέχνες με πίνακες, γλυπτά, κατασκευές, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες και βίντεο, που δημιουργήθηκαν, στην πλειοψηφία τους, ειδικά για την έκθεση. Εως τις 3 Αυγούστου παρουσιάζονται δημιουργίες των: Ο. Ζούνη, Χ. Κατσατσίδη, Ν. Πάστρα, Ν. Ταστσιόγλου, Κ. Τριανταφύλλου, Γ. Φωκά, Β. Χριστούλη κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ