Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύπτυχο το Φεστιβάλ Ρεθύμνου

«Η Χώρα των Πουλιών» από το Παιδικό Στέκι
«Η Χώρα των Πουλιών» από το Παιδικό Στέκι
Για 18η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, με κύριο μήνα εκδηλώσεων τον Ιούλιο, μήνας ιδιαίτερα θεατρικός, με ένα δεκαήμερο ειδικά αφιερωμένο στην Αναγέννηση (θέατρο - σεμινάρια θεάτρου - μουσική δωματίου). Στις θεατρικές και μουσικές βραδιές της Αναγέννησης πρέπει να σημειώσουμε την ελεύθερη είσοδο όλων των συνοδευόμενων παιδιών ηλικίας μέχρι 18 ετών, με χρέωση της εισόδου στο Δήμο Ρεθύμνου.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων κάθε Κυριακή βράδυ σε ένα πλήρως ανακαινισμένο τζαμί στην Παλιά Πόλη - σημερινό Ωδείο - διοργανώνονται οι Μουσικές Κυριακές, με μικρά σχήματα και μουσική δωματίου και στην αίθουσα πυροβολικού στη Φορτέτζα δύο σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής, η μία με έργα αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Κιέβου.

Σήμερα (3/7) η «Μικρή Πόρτα» παρουσιάζει τον «Ελαφοβασιλιά» των Ξένιας Καλογεροπούλου - Θωμά Μοσχόπουλου. Στις 7 Ιουλίου το «Θέατρο Διαδρομή» παρουσιάζει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου.

Τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη παρουσιάζει η Εταιρεία «Εύμολπις», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, με τον Λάκη Λαζόπουλο, στις 10 και 11/7.

Το Κρατικό Μπαλέτο Μόσχας παρουσιάζει στις 13/7, τα έργα «Καρυοθραύστης», «Δον Κιχώτης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Σπάρτακος».

Στις 15/7 η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει τη «Χώρα των Πουλιών», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Ενώ, στις 16-17/7 το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ «Πολύ κακό για το τίποτα», σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη. Στις 19/7 το «Θεατρικό Σανίδι» παρουσιάζει τον «Ασυλλόγιστο» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη.

Ακολουθούν: ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το σαιξπηρικό «Ημέρωμα της στρίγκλας», στις 21/7, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Κρατικό Μπαλέτο Οπερας Οδησσού με τη «Λίμνη των κύκνων», σε μουσική Τσαϊκόφσκι (23/7). Το θέατρο κούκλας «Πράσσειν άλογα» με το έργο «Τα φτερά του δράκου» (26/7), σε σκηνοθεσία Εμμανουέλας Καποκάκη. ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» (29-30/7), σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Συναυλία Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - Χρήστου Θηβαίου (7/9) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ