Πέμπτη 8 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Το Σάββατο η μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα

Από την Παρασκευή το βράδυ στήνεται η κατασκήνωση στους Αγ. Θεοδώρους και αρχίζουν οι συναυλίες

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι Οργανώσεις της ΚΝΕ για τη συμμετοχή τους στο 13ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Ιούλη, με επίκεντρο την Αθήνα και κατασκήνωση στο Δημοτικό Κάμπινγκ των Αγίων Θεοδώρων. «Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές απ' την Ολυμπιάδα» είναι το σύνθημα του φετινού Διημέρου που κορυφαία του στιγμή θα είναι η διαδήλωση στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου. Το ραντεβού που δίνει η ΚΝΕ στο λαό και τη νεολαία της πρωτεύουσας είναι στις 9.30 το πρωί, στην Ομόνοια. Από κει θα ξεκινήσει η μεγάλη διαδήλωση που θα εξελιχθεί σε συμβολική περικύκλωση της Ακρόπολης και θα μεταδώσει το αντιιμπεριαλιστικό της μήνυμα, το μήνυμα ενάντια σε όσα φέρνει μαζί της η Ολυμπιάδα (ΝΑΤΟ, ηλεκτρονικός χαφιεδισμός και φακέλωμα, συμπίεση εργασιακών δικαιωμάτων, υπερκέρδη για τους μεγαλοεργολάβους, καταστροφή του περιβάλλοντος, ένταση της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και της τέχνης).

Μεθαύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, θα ξεκινήσουν από την πλατεία Καραϊσκάκη τα πούλμαν της ΚΝΕ από την Αθήνα για τους Αγίους Θεοδώρους, όπου το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει συναυλίες (την Παρασκευή με τον Βασίλη Λέκκα, τον νέο δημιουργό Κώστα Τσελά και το συγκρότημα «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» και το Σάββατο με τον Μίλτο Πασχαλίδη) ρεμπέτικο γλέντι, αθλητικές δραστηριότητες, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και περίπτερα αφιερωμένα σε δραστηριότητες της ΚΝΕ, ενώ θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση υποδοχής για τα νέα μέλη της Οργάνωσης. Μάλιστα, στις εκδηλώσεις και τη μεγάλη διαδήλωση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Σουηδίας.

  • Το Διήμερο αποτελεί τον πρώτο μεγάλο σταθμό του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του με εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Σήμερα, πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εκδηλώσεις στο Κορδελιό στις 8.30 μ.μ., με θέμα το ρατσισμό και στην πλατεία Χαριλάου, στις 8.30 μ.μ., με θέμα την εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ