Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕΦ
Στην «εξέδρα» παρά την εμπειρία τους

Ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον εξέφρασαν στον βουλευτή του ΚΚΕ Γ.Πατσιλινάκο που περιόδευσε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Παρόμοιο «σκηνικό» με αυτό που έχει στηθεί σε βάρος των 340 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, «βιώνουν» εδώ και δύο χρόνια και οι 156 εργαζόμενοι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Φάληρο. Εχουν τεθεί στην «άκρη», να παρακολουθούν από μακριά τα «έργα» που γίνονται στο στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τους εργολάβους που έχουν συνάψει τις σχετικές συμφωνίες με τον Αθήνα 2004.

Η τεράστια πείρα των 15 και 20 χρόνων που διαθέτουν οι εργαζόμενοι αυτοί παραμένει αναξιοποίητη, ενώ όπως ακριβώς συμβαίνει στο ΟΑΚΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα άρχισαν και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους. Την αγανάκτησή τους για αυτή την κατάσταση, αλλά και την αγωνία τους για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν - καθώς όλα δείχνουν ότι οι θέσεις εργασίας τους «τρίζουν» - κατέθεσαν χτες οι εργαζόμενοι στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκο στη διάρκεια περιοδείας του. Μαζί με τον βουλευτή ήταν και ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.

Μέχρι και χτες, οι εργαζόμενοι δεν είχαν πάρει την εξόφληση του Ιούνη, ενώ όπως ειπώθηκε από τους ίδιους: «Εχουμε βγάλει σε πέρας με επιτυχία παγκόσμια πρωταθλήματα, όπως αυτό της άρσης βαρών και έχουμε πάρει συγχαρητήρια και τώρα είμαστε εδώ μέσα παραγκωνισμένοι».

Ο Γ. Πατσιλινάκος επισήμανε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί χωρίς καμιά παρέκκλιση τη γραμμή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο δικό σας θέμα. Με τη μόνη διαφορά ότι προστέθηκε ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα αυτό των καθυστερήσεων στις πληρωμές». Επισήμανε ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακόμα πιο εντατικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε κάθε τομέα, χωρίς να εξαιρούνται και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει μετά τους Αγώνες. Ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοί τους στο ΟΑΚΑ και τους κάλεσε σε κοινό συντονισμό και αγωνιστική δράση για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ