Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ερμαια των μεγαλοβιομηχάνων

Αναρμόδιος δήλωσε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος για να παρέμβει, έτσι ώστε να πουλήσουν οι ροδακινοπαραγωγοί τα προϊόντα τους σε ικανοποιητικές τιμές. Οπως είπε χαρακτηριστικά σε χτεσινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα με εκπροσώπους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) κι άλλων αγροτικών οργανώσεων και φορέων του νομού, δεν έχει και πολλά περιθώρια να παρέμβει, για να αγοράσουν οι βιομηχανίες επεξεργασίας φρούτων τα ροδάκινα σε τιμές που να αφήσουν κάποιο αξιοπρεπές εισόδημα τους αγρότες!

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝΛ μετέφεραν το αίτημα των ροδακινοπαραγωγών να πουλήσουν τα προϊόντα τους 40 λεπτά το κιλό κι όχι στην εξευτελιστική τιμή των 18 και 20 λεπτών που θέλουν οι μεγαλοβιομήχανοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το κόστος παραγωγής για τους παραγωγούς φτάνει μέχρι και 25 λεπτά το κιλό.

Οι ροδακινοπαραγωγοί καταγγέλλουν τους μεγαλοβιομήχανους που επιχειρούν να επιβάλουν αυτές τις τιμές με εκβιαστικές μεθόδους, όταν οι ίδιοι πουλούν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές σε πολύ υψηλές τιμές. Και διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι εάν δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ