Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΟΧΙ σε «ευρωτρομονόμους» και «χαφιέδες»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πικετοφορία ενάντια στους «ευρωτρομονόμους» και το χαφιεδισμό, χτες το απόγευμα στο Ηράκλειο μετά από κάλεσμα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και το ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση έγινε στις 8 το απόγευμα στα Λιοντάρια, όπου πολλοί εργαζόμενοι και νέοι άνθρωποι με πανό, πικέτες, σημαίες και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νέο ευρωέκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή και την προβολή του χαφιεδισμού, μέσω καμερών και άλλων συστημάτων παρακολούθησης σαν το νέο τρόπο ζωής. Προσπάθειες και ενέργειες που στόχο έχουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πάλη του λαϊκού κινήματος.

Η πικετοφορία ξεκίνησε λίγη ώρα μετά, με πορεία στο Λιμάνι του Ηρακλείου όπου έχουν στηθεί δεκάδες κάμερες παρακολούθησης με το πρόσχημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Νωρίτερα, η πορεία σταμάτησε στην περιφέρεια Κρήτης και αντιπροσωπεία των φορέων παρέδωσε στον Περιφερειάρχη το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στο Λιμάνι, οι διαδηλωτές μοιράζοντας υλικό στον κόσμο και ενημερώνοντάς τον για τις εξελίξεις και το νέο τρομονόμο, κουκούλωσαν με μαύρες σακούλες που έγραφαν επάνω «εδώ χαφιές», συμβολικά ορισμένες κάμερες, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν αυτή την κατάσταση και με αγώνες θα βάλουν φρένο στους αρχιτρομοκράτες Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ