Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΤΙΤΑΝ»
«Βραβείο αδιαφορίας»... για την υγεία των εργαζομένων

Τις συνθήκες εργασίας καταγγέλλει η συνδικαλίστρια Β. Τσοπελάκη

Για έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και του περιβάλλοντος στην εταιρία «ΤΙΤΑΝ» καταγγέλλει η Βασιλική Τσοπελάκη, μέλος του ΔΣ εργαζομένων στην επιχείρηση. Η συνδικαλίστρια απευθυνόμενη στους συναδέλφους της τους καλεί να θέσουν συλλογικά το πλαίσιο των διεκδικήσεων, με βάση τα προβλήματα και τις πραγματικές τους ανάγκες και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις επιθέσεις της εργοδοσίας.

Η Β. Τσοπελάκη χαρακτηρίζει «ανέκδοτο του μήνα» τη βράβευση της επιχείρησης για την προσφορά της στην προστασία του περιβάλλοντος. Οπως σημειώνει, υδροφόρο για να καταβρέχει τους χώρους έχει να εμφανιστεί από την παρουσία Σκοπιανών επισήμων στο εργοστάσιο! Τις υπόλοιπες μέρες; Σύννεφα σκόνης...

Για προθερμαντή του ΠΚ1, «στο μέλλον η λύση», όπως σχολιάζει. «Μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο υπάλληλοι του τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Βοιωτίας και έδωσαν ένα χρόνο στην εταιρία να λύσει το πρόβλημα». Το πρόβλημα υπάρχει ήδη τρία χρόνια... Η συνδικαλίστρια μάλιστα καταγγέλλει πως όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν να σταματήσει δέκα λεπτά ο Μύλος του Ανθρακα, για φανεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση, η διεύθυνση αρνήθηκε.

Επιπλέον, η «οικολογική» εταιρία έχει δεχτεί μόνο μια φορά, στις 11 Μάη, το νέο ΔΣ εργαζομένων για να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και όπως σχολιάζει η συνδικαλίστρια «η διεύθυνση σε άλλα ήταν αρνητική σε άλλα αόριστη. Και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση» και προσθέτει: Η τακτική αυτή «έχει σαν αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται και να εντείνονται. Το γεγονός αυτό αντανακλάται με μεγαλύτερη σφοδρότητα στη βάρδια του εργοστασίου, γιατί οι συνθήκες εργασίας είναι ιδιαίτερα δύσκολες το απόγευμα και ακόμα δυσκολότερες τη νύχτα και η εντατικοποίηση τις ώρες αυτές είναι εξοντωτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ