Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΔΕΑΕ
«Πρόοδος» για τον Μπάρανταϊ η ισραηλινή αδιαλλαξία

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

«Η ισραηλινή πυρηνική πολιτική παραμένει αμετάβλητη. Το γεγονός και μόνο, όμως, ότι ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος, όπως ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική δημιουργίας αποπυρηνικοποιημένης ζώνης στη Μέση Ανατολή, είναι θετικό».

Αυτή είναι η «πρόοδος» που επιτεύχθηκε, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμαντ αλ Μπάρανταϊ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, χτες, με τον Αριέλ Σαρόν, με την οποία ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αλ Μπάρανταϊ, καθώς δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, στόχος του επικεφαλής της ΔΕΑΕ ήταν να ανοίξει ένας δίαυλος διαλόγου «για θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ».

Επί της ουσίας, ο αλ Μπάρανταϊ όχι μόνο φεύγει με άδεια χέρια, αλλά δεν του επετράπη καν να πλησιάσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ντιμόνα. Οσο για την πυρηνική εγκατάσταση στην έρημο Νεγκέβ, την είδε μόνο από αέρος και μάλιστα από τόσο μεγάλο ύψος που σχεδόν δεν ήταν ορατή. Ο Μπάρανταϊ, πάντως, παραδέχτηκε ότι η «αμφίσημη» πολιτική του Ισραήλ, που ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την ύπαρξη πυρηνικών δραστηριοτήτων, δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού αποτιμάται ως «αποδοτικότατη» από την ισραηλινή ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ