Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΣΑ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Με απόλυτη επιτυχία έγινε χτες η στάση εργασίας των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και μετρό) από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την αυξανόμενη εντατικοποίηση, που έχει οδηγήσει σε αύξηση των δρομολογίων μέσα στον ίδιο χρόνο εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που δε θα παίρνουν τα ρεπό τους, για να βγει το πρόγραμμα. Αλλωστε, οι εργαζόμενοι δε θα πάρουν άδεια τον Αύγουστο, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι ζητούν να τους δοθεί τουλάχιστον το Ολυμπιακό επίδομα.

Μετά την απεργία είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση, που όμως, ορισμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος του συνδικάτου, τη σαμποτάρισαν, παραπληροφορώντας ή ακόμη και απειλώντας τους εργαζόμενους ότι δε θα γίνει συνέλευση.

«Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου καλεί τους οκτώ συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να συμμορφωθούν και να αφήσουν τα κομματικά παιχνιδάκια στις πλάτες των 5.500 εργαζομένων της ΕΘΕΛ», τονίζει με δήλωσή του στο «Ρ» ο Γ. Μαστραγγελής, γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Και συνεχίζει: «Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί στην ολυμπιακή χρονιά να επωφελούνται μόνο οι μεγαλοεργολάβοι και οι κατασκευαστές και να μένουμε οι εργαζόμενοι μόνο με την εθνική περηφάνια».

Προκλητικός απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες εμφανίστηκε το υπουργείο Μεταφορών, που σε γραπτή ανακοίνωσή του τους χρεώνει υπονόμευση των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου, αφού τους «ξεκόβει» ότι καμιά ομάδα εργαζομένων δε λαμβάνει αυτό το εφάπαξ επίδομα, εκτός από τα Σώματα Ασφαλείας, τους προτρέπει ακόμη «και σε εθελοντική» εργασία και τους καλεί να «συμμετάσχουν στην εθνική υπόθεση, συνεισφέροντας και όχι υπονομεύοντας την ομαλή διεξαγωγή των ΟΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ