Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Υπουργός Υγείας

Η γιορτή στο Καλλιμάρμαρο, που θύμιζε «Μπεν Χουρ», σκέπασε προς ώρας τη μοναδική δήλωση του υπουργού Υγείας. Κι όμως με τη φράση: «Δε θα γίνω μπόγιας» θα μείνει αξέχαστος ο υπουργός. Εννοούσε ο «ήρωας» ότι μπροστά στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να σκουπίσει, να ψεκάσει, κάνοντας έτσι αόρατους όλους τους περιθωριακούς της Αθήνας, θα συναντούσε τη σταθερή άρνησή του. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον ν' αποκαλύψει τα ονόματα όσων επιθυμούσαν να γίνει μπόγιας ένας υπουργός και μάλιστα Υγείας. Αξιζε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν τους περιθωριακούς σκυλιά λυσσασμένα που τους χρειάζεται εγκλεισμός.

Ετσι φτάνουμε στο περίφημο στήσιμο της βιτρίνας της Αθήνας, που ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων δε σηκώνει όχι σκύλο αλλά ούτε περιθωριακή μύγα στο σπαθί της. Οι ευγενείς τάξεις των τουριστών δεν μπορεί να σκοντάφτουν πάνω σε κάθε περιθωριακό που θα τους χαλά την αισθητική με το να τους ζητά τίποτε ψιλά ή να σουτάρει ενέσεις μπροστά τους. Επιτέλους, γι' αυτό υπάρχει ο Κακλαμάνης με τα ιδρύματά του. Ετσι σκέφτονται οι ομοϊδεάτες του Νικήτα, οι χαρισματικοί υπουργοί, από την κορυφή ως την Ντόρα.

Η φαιδρή ανταρσία του υπουργού, που έκανε γαργάρα τα ονόματα που συνεχίζουν το απίστευτο σκάνδαλο εις βάρος των περιθωριακών, μόνο και μόνο για να μη χάσει την καρέκλα του, απέδειξε πόσο αξιοθρήνητος είναι. Οσο πλησιάζουν οι μέρες της τελικής φιέστας, η ιδέα της απολύμανσης του κέντρου της Αθήνας κερδίζει έδαφος ανάμεσα στα ανθρώπους της κυβέρνησης. Το κέντρο ήδη μεταβάλλεται σε χειρουργείο. Οι δρόμοι της Αθήνας δεν ανήκουν παρά στους καθαρούς τουρίστες και στα εγχώρια παγόνια, θαυμαστές των Αγώνων. Οι περιθωριακοί ας ετοιμάζονται για ευγενικές συλλήψεις και το μοίρασμά τους σε ευαγή ιδρύματα. Αυτή ήταν η αλήθεια που έκρυψε ο υπουργός. Οσο για τις χριστιανικές ενοχές του Κακλαμάνη, μας είναι παντελώς αδιάφορες. Καλύτερα να ήταν μπόγιας!


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ