Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Δημαγωγούν για να κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική τους

«Είμαστε κόμμα σοσιαλιστικό και προοδευτικό». Αυτό ισχυρίστηκε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας Ανασυγκρότησης του κόμματός του.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας ζητήθηκε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα του προσυνεδριακού διαλόγου, ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το Δεκέμβρη, αλλά ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά με τις δηλώσεις του επιχείρησε για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα για την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να πείσει για τις «σοσιαλιστικές» του καταβολές.

Βέβαια, την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάριζε ότι το... σοσιαλιστικό του κόμμα θα υπηρετήσει τους νόμους της αγοράς, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, η πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στους κανόνες «του νέου παγκόσμιου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος». Ο ίδιος επίσης συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «νέο αναπτυξιακό όραμα», το οποίο όμως δεν οριοθέτησε, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι θα συνεχίζει να υπηρετεί και να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική και να προωθεί την... ανάπτυξη προς όφελός του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας τις δημαγωγικές αναφορές του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ στην πορεία του προς την ανασυγκρότησή του και το συνέδριό του, διέπεται από τις «διαχρονικές του αξίες», έτσι όπως αυτές «διατυπώνονται στην ιδρυτική του διακήρυξη», δηλαδή «της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης», όπως ισχυρίστηκε. Οταν το ΠΑΣΟΚ έχει διαρρήξει πλήρως τις θέσεις του, ακόμα και με τα συνθήματα της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, ο Γ. Παπανδρέου χτες ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μέρα, που φέτος σηματοδοτεί και τα 30 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, «θα αποτελέσει το ξεκίνημα» και πρόσθεσε ότι στις «αρχές Σεπτέμβρη θα δοθεί και πολιτική ταυτότητα» του κόμματός του.

Επίσης στις δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο ίδιος και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν «ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, που θα απαντά στις προκλήσεις της νέας εποχής». Θέλουμε «μια νέα μορφή συνεδρίου», είπε ο Γ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε ότι «η ομάδα πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ», θα προχωρήσει «σε καταστατικές ρυθμίσεις», ώστε στο συνέδριο «πολίτες και φίλοι του κόμματος να συμμετέχουν χωρίς περιορισμούς».

Ο Γ. Παπανδρέου επιχειρώντας παράλληλα, να αναδείξει σε μέγιστο γεγονός το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να κρύψει πίσω από αυτό την πλήρη ταύτιση του κόμματός του με την κυβερνητική πολιτική υποστήριξε: «Είμαστε σε διάταξη μάχης για το συνέδριο, ένα συνέδριο που είναι για το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον του ΠΑΣΟΚ με τον πολίτη. Είναι ένα συνέδριο που κοιτάει μπροστά στις νέες προκλήσεις». Πάντως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου, οι εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματός του και η πορεία του προς το συνέδριο «δεν πρόκειται να αποδυναμώσει την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύ... ανοιχτές οι εσωκομματικές εκλογές (2005-02-22 00:00:00.0)
Προς αλλαγή προσώπων, όχι και πολιτικής (2004-12-28 00:00:00.0)
Πιο σταθερά στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση (2004-10-17 00:00:00.0)
Φιλολαϊκό το πρόσωπο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (2004-06-18 00:00:00.0)
Εκτιμήσεις και... μουρμούρες (2004-06-15 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ υποκρισίας και δημαγωγίας (2004-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ