Παρασκευή 9 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Κινδυνεύουν με απόλυση 29

Εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού της ΔΕΗ

Φτάνουν 17 χρόνια δουλιάς για να κατοχυρώσεις το δικαίωμα στην εργασία; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και αφορά τους 29 εργαζόμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στα δυο σούπερ μάρκετ, του Αλιβερίου και της Μεγαλόπολης, του «Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ», στους οποίους, η διοίκηση του συνεταιρισμού, ανακοίνωσε (προφορικά) ότι κλείνει τα καταστήματα στο τέλος Αυγούστου του 2004. Ετσι, από 1η Σεπτέμβρη, οι 14 εργαζόμενοι του Αλιβερίου και οι 15 εργαζόμενοι της Μεγαλόπολης, θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας.

Η διοίκηση του συνεταιρισμού, που σημειωτέον είναι εργαζόμενοι - συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΣΚΕ, λειτουργώντας σαν επιχειρηματίες και, επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους, αποφάσισαν να «φάνε» συναδέλφους τους εργαζόμενους, γιατί βρίσκουν υψηλό το εργατικό κόστος.

Και οι προτάσεις που είχε καταθέσει το σωματείο εργαζομένων; Οι προτάσεις «επιθετικής στρατηγικής» που έχει στα χέρια του το διοικητικό συμβούλιο τι έγιναν; Απλά έμειναν στα συρτάρια γιατί εν τω μεταξύ το ενδιαφέρον των διοικούντων στράφηκε στις αγοραπωλησίες... οικοπέδων, στις ασφάλειες και άλλες δραστηριότητες, που διαφημίζονται και στο σχετικό έντυπό του.

«Ζούμε με το άγχος του κλεισίματος τα τελευταία 6 χρόνια» θα μας πει η Γιώτα Καρυστινού, προϊστάμενη του καταστήματος στο Αλιβέρι, όταν χτες το πρωί ο Γιώργος Αργύρης, μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, επισκέφθηκε το χώρο εργασίας τους.

«Το ΔΣ του συνεταιρισμού που είναι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία», σημειώνει και προσθέτει: «Ομως την ίδια στάση αδιαφορίας τηρούν και οι παρατάξεις του δικομματισμού και στα διοικητικά συμβούλια του σωματείου εργαζομένων στον ΑΗΣ-ΔΕΗ Αλιβερίου, όσο και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στα οποία απευθύνθηκαν οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού, χωρίς ανταπόκριση», όπως λέει η Μαρίνα Λαλαίου, εργαζόμενη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, που εργάζεται από το 1987, έτος ίδρυσης του συνεταιρισμού. Ενώ οι Β. Γκογκορόζης και Β. Κουρκαλέτσης, εργαζόμενοι από την αρχή, επισημαίνουν τη ζοφερή προοπτική. Πολύ περισσότερο καθώς πρόκειται για την Εύβοια όπου υπάρχει μεγάλη ανεργία.

«Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση - δήλωσε ο Γ. Αργύρης - που δημιουργήθηκε με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ οι οποίες έχουν ενστερνιστεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κομματικών τους φορέων και της ΕΕ, στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων, της "ελεύθερης οικονομίας" της αγοράς και της "ανταγωνιστικότητας", το ΠΑΜΕ θα συμβάλει στον αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων για να αποτραπούν οι απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ