Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Ενα αδιέξοδο ενεργειακό μοντέλο

Για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις αιτίες και τις επιπτώσεις του έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Με βάση την τελευταία Συνθήκη του Κιότο προβλέπεται ότι η χώρα μας μπορεί να αυξήσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2010, σε σχέση με αυτές του 1990, στα 17 εκατομμύρια τόνους. Οι πλέον συντηρητικές προβλέψεις όμως, με βάση το ακολουθούμενο μοντέλο, κάνουν λόγο για αύξηση 34 εκατομμυρίων τόνων. Αυτό θα μεταφραστεί σε τεράστια πρόστιμα, πέρα από το γεγονός ότι θα μπούμε στη μαύρη λίστα με τις πλέον ρυπαίνουσες χώρες. Μόνη λύση η στροφή σε ήπιες μορφές ενέργειας, οι οποίες βρίσκονται, παρά τα κλιματολογικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, σε νηπιακή κατάσταση. Οσο η ενεργειακή πολιτική θα υπαγορεύεται από τις πολυεθνικές πετρελαίου, τόσο τα αδιέξοδα θα μεγαλώνουν...

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Υπάρχουν και καλές ειδήσεις

Διαβαλκανικό λεύκωμα με παιδικά σχέδια από Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στις παραπάνω χώρες. Θέμα το περιβάλλον, η ζωή και η ειρήνη στα Βαλκάνια. Μια πρωτοβουλία οικολογικών οργανώσεων και εκπαιδευτικών των παραπάνω χωρών με τη συμμετοχή 5.000 μαθητών.

Και ημερολόγιο

Παράλληλα θα κυκλοφορήσει Ημερολόγιο του 2005 με παιδικά σχέδια από τις παραπάνω χώρες. Να τα αγοράσουμε.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Περιεκτική Δημοκρατία τ. 7

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της τρίμηνης περιοδικής έκδοσης για την άμεση - οικονομική - κοινωνική και οικολογική δημοκρατία, στο οποίο συνεργάζονται μεταξύ άλλων οι γνωστοί Ελληνες διανοητές του εξωτερικού: Τ. Φωτόπουλος και Π. Σταυρόπουλος. Από τα κείμενα του περιοδικού ξεχωρίζουν «Το όχι του κυπριακού λαού στις ελίτ» του Τ. Φωτόπουλου και «Ολυμπιακοί, εθελοντισμός και κοινωνία των πολιτών» του Α. Φωτάκη. Ενα μοναδικό περιοδικό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.inclusivedemocracy.org/pd.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ