Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ 'ΧΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ...

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: «υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να παραβλέπονται: όπως ότι οι οδηγοί των μέσων μαζικής μεταφοράς που θα στενάξουν τις μέρες των αγώνων, ή όσες άλλες κατηγορίες εμπλεκομένων στην "ολυμπιακή λειτουργία" βλέπουν ήδη τους εμπόρους να έχουν δώσει στον εαυτό τους το επίδομα διά των τιμών, τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες ομοίως, τον κατασκευαστικό κλάδο να έχει αμειφθεί διά τους τζίρους του... Μην απορούμε λοιπόν ότι όσοι βλέπουν ότι θα βρεθούν στην πρέσα της ζωής τις ημέρες των αγώνων φωνάζουν και ζητούν» (το σχόλιο στο ΒΗΜΑ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ: «Εποχική πυροσβέστρια από την Ηλεία που απασχολούνταν επί 6 συναπτά έτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών απολύθηκε από την υπηρεσία της ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής επειδή έμεινε έγκυος!» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ: «η εισοδηματική "ψαλίδα" άνοιξε δραματικά στην Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες. Οι ανισότητες έγιναν εντονότερες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες από όσο ήταν στη διάρκεια ολόκληρου του περασμένου αιώνα. Εξαιτίας αυτών των ανισοτήτων μολονότι το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο πολλών άλλων χωρών, οι οικογένειες χαμηλού εισοδήματος δε ζουν καλύτερα από οικογένειες χωρών με ακόμα χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Η Αμερικάνικη Ενωση Πολιτικής Επιστήμης έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η οικονομική ανισότητα μεταφράζεται σε ανισότητα στη συμμετοχή στη δημοκρατία» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ! «Καλούμε όλες τις οργανώσεις συμβασιούχων να προχωρήσουν σε καταγγελίες στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Συνήγορο του Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (η πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου, του ΣΥΝ, στην ΑΥΓΉ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ