Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΙΓΙΟΥ
Καλούν αγρότες σε απολογία

Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών έξι αγωνιστές αγρότες από την περιοχή της Αιγιάλειας καλούνται σήμερα Σάββατο 10 Ιούλη, στις 11 το πρωί, για απολογία στην Τροχαία Αιγίου μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Οι έξι αγρότες - εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Αιγιάλειας - καλούνται να δώσουν ...εξηγήσεις, επειδή στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις των ελαιοπαραγωγών πρωτοστάτησαν για τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς με αιχμή την άμεση καταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου στο σύνολο της παραγωγής. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων - άρχισαν από τον περασμένο Οκτώβρη και συνεχίστηκαν μέχρι και τον Απρίλη - τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ δεσμεύτηκαν να αποδώσουν τα χρήματα που οφείλονταν στους ελαιοπαραγωγούς, τους εξαπάτησαν.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κατηγορία τους αποδίδεται για την πρώτη δυναμική κινητοποίηση των αγροτών με μπλόκα που έγινε στις 12 και 13 Γενάρη στο Διακοφτό, όταν και τους επιτέθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να τους διαλύσουν.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών της Αιγιάλειας με τις νέες διώξεις που στήνει σε βάρος τους η κυβέρνηση της ΝΔ και σημειώνει πως είναι συνέχεια της αντιαγροτικής πολιτικής της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ που έσυρε στα δικαστήρια πάνω από 10.000 αγρότες.

Στη συνέχεια, καλεί τους αγρότες της Αιγιάλειας «να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι και να μην υποχωρήσουν κάτω από τις νέες απειλές και τις διώξεις που προετοιμάζουν. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των κομμάτων που εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις αντιαγροτικές πολιτικές και τους οδήγησαν στο ξεκλήρισμα και τη φτώχεια. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που όταν είναι αντιπολίτευση δήθεν συμπαραστέκονται και μόλις γίνονται κυβέρνηση ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική των προηγούμενων».

Καταλήγοντας, τονίζεται στην ανακοίνωση: «Χρειάζονται ανατροπές και σε πολιτικό επίπεδο για να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ