Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Σύσκεψη Συντονιστικών την Πέμπτη

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις συμβασιούχων πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟ

Σύσκεψη διοργανώνουν την Πέμπτη, 15 Ιούλη, στην κατεύθυνση της συνέχισης και έντασης του αγώνα των συμβασιούχων κάθε μορφής για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλιάς, τα Συντονιστικά Εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους και σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της αγωνιστικής δράσης που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, αναδεικνύοντας την ανάγκη για οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της ως το μόνο δρόμο αποτελεσματικής υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Στην ίδια κατεύθυνση παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες στο υπουργείο Πολιτισμού η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ για τις εκατοντάδες απολύσεις που έγιναν ή θα γίνουν αυτές τις μέρες (υπολογίζονται πάνω από 500). Η Γραμματεία απαίτησε να σταματήσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ κατήγγειλε τον υφυπουργό, Π. Τατούλη, καθώς με τη στάση του αρνήθηκε, ουσιαστικά, να συναντηθεί μαζί της. Ο Γ. Πέρρος, μέλος της Γραμματείας δήλωσε: «Καταγγέλλουμε τη στάση του υφυπουργού και δηλώνουμε ότι δε θα κάνουμε πίσω. Η τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να μας πτοήσει. Καλούμε τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ και όλους τους συμβασιούχους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλιά».

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι στην προχτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων του ΥΠΠΟ για τον ίδιο λόγο, η υπουργός Πολιτισμού τούς υποσχέθηκε ότι θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους και θα ανανεώσει τις συμβάσεις όσων λήγουν τώρα μέχρι και τις αρχές Σεπτέμβρη!!! Δηλαδή, ίσα - ίσα για να κατευνάσει τις αντιδράσεις τους ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να τους μονιμοποιήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ