Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
«Πίσω δεν κάνουμε»

Την Τρίτη η συνάντηση των σωματείων της Αθήνας με τους ξενοδόχους

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, διεκδικώντας αμοιβές, που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, σταθερή και πλήρη εργασία, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Τη μαχητική συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία, στις 7 Ιούλη, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Χαιρετίζει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ, τους συνδικαλιστές και τα συνδικάτα της Αθήνας, που από τα χαράματα έδωσαν μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ανακοινωθούν μετά τη συνάντηση που αναγκάστηκαν να ορίσουν οι ξενοδόχοι με τα σωματεία την ερχόμενη Τρίτη, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων.

«Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι μόνοι τους, έχουν την αποφασιστική στήριξη του ταξικού εργατικού κινήματος, κάτι που ανησυχεί τους ξενοδόχους και τα τσιράκια τους. Ανησυχούν για τα κέρδη τους και τη δική τους "δημοκρατία"», τονίζει, στην ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Τα αιτήματά μας έρχονται σε αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική, έρχονται σε αντίθεση με την κερδοσκοπία των εργοδοτών. Ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ο αγώνας μας αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ομοσπονδίας μας και άλλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων».

Ο σύνδεσμος ξεκαθαρίζει ότι η «τρομοκρατία που ασκούν οι εργοδότες στα ξενοδοχεία με απειλές απόλυσης, οι δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στην υπηρεσία τους με εντολή της κυβέρνησης, δε θα κάμψουν τον αγώνα μας. Η δημοκρατία σήμερα σταματά στις εισόδους των ξενοδοχείων. Ο αδιάκοπος αγώνας μας θα τη βάλει μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε τμήμα».

Ο σύνδεσμος καλεί όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα δισταγμό, να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή και δράση του σωματείου. Τώρα, όπως τονίζει, είναι η ώρα να πάρουν οι εργαζόμενοι ενεργά μέρος στους αγώνες.

«Κανείς - καταλήγει - δε μας χάρισε τίποτε, αντίθετα προσπαθούν να αφαιρέσουν ό,τι κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Η αγωνιστική μας ενότητα, η αποφασιστική μας στάση, είναι η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στην ασύδοτη δράση των εργοδοτών. Συνεχίζουμε μαζικά, αποφασιστικά, με την έμπρακτη αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος, τον αγώνα μας».

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αττικής εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω. «Είμαστε σίγουροι - σημειώνει - ότι οι στόχοι και τα αιτήματά σας θα γίνουν κτήμα όλων των εργαζομένων σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ταξικοί αγώνες που ξεδιπλώνονται να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να γεμίσουν με νέες προσδοκίες όλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ