Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Τραβέρσο ανάποδο...

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Ωραία! Τώρα που οι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν! Τώρα που οι φοροεκκρεμότητες ρυθμίστηκαν. Τώρα που οι άνεργοι εισπράττουν δισ. για ν' ανοίξουν δικά τους μαγαζιά! Τώρα που και τα τελευταία δάση μπορούν να γίνουν οικοδομήσιμα οικόπεδα! Τώρα που και οι κάμερες για να παρακολουθούνται άπαντες τοποθετήθηκαν. Ε, τώρα μπορούμε να πάμε και για «τα μπάνια του λαού».

Οι κακεντρεχείς, βέβαια, λένε πως όπου και να πάμε θα πληρώσουμε ακριβά τις ολυμπιακές τιμές υπηρεσιών και προϊόντων. Πως όσο έξω κι αν φύγουμε, όλο και σε κάποια ολυμπιακή διαδρομή θα πέσουμε. Και τότε ποιος τους κρατά τους «ράμπο».

Κανένα πρόβλημα: Υπάρχει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Συνήγορος του Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να προσφύγουμε. Εδώ θα βρουν λύση ως και οι συμβασιούχοι, σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα του ΣΥΝ.

Η Δημοκρατία λειτουργεί. Οπως στο «Αμέρικα». Εχει και θεσμούς. Οπως στην «Ευρώπη». Για να καταφεύγουν τα θύματα και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων οι «λομπίστες» που έχουν χρεωθεί την υπεράσπιση των... θεσμών.

Η Δημοκρατία έχει και πλούσιους χορηγούς για τα σχολεία που θα προσδιορίζουν τι και αν θα σπουδάσει το παιδί του εργάτη. Και υπηρεσίες που εκτιμούν πως η μητρότητα δεν είναι δικαίωμα.

Κι αν αμφιβάλλει κανείς, η Δημοκρατία έχει και «τρομοκράτες». Για κάθε χρήση. Η συμβολή τους αναγνωρισμένη σε όλα τα μήκη και πλάτη. Από τον πρόεδρο Μπους που σ' αυτούς ποντάρει για την επανεκλογή του. Ως τη δική μας μικρή, πλην αποτελεσματική, ΚΥΠ που παίζει τα ρέστα της ελπίζοντας πως οι δικοί της «τρομοκράτες» θα κατορθώσουν να μαγαρίσουν στις λαϊκές συνειδήσεις το ΚΚΕ.

Ε, κούνια που τους κούναγε.

Προς το παρόν, πορεία προς το... Νοτιά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ