Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Εκλεισαν τον παιδικό σταθμό

Καταγγελία της ΟΓΕ

Το κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Εμπορικής Τράπεζας καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σημειώνοντας πως πίσω από τους οικονομικούς λόγους, τους οποίους επικαλείται η Τράπεζα ως αιτία για την εξέλιξη, κρύβεται η πολιτική συρρίκνωσης των εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων, που προωθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ.

«Η κοινωνική αξία της μητρότητας και η προστασία της από την πολιτεία δεν έχει τυχαία εξαφανιστεί από όλα τα κείμενα της ΕΕ και από όλους τους ετήσιους προϋπολογισμούς των ελληνικών κυβερνήσεων, σε αντίθεση με τα κροκοδείλια δάκρυα περί της υπογεννητικότητας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΓΕ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε να μπει φραγμός στην καταπάτηση των εργατικών κατακτήσεων από το τραπεζικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει πως οι γυναίκες της χώρας πρέπει να αγωνιστούν, μέσα από τους φορείς του λαϊκού κινήματος, μέσα από την Ομοσπονδία, «για να αποτρέψουν τα χειρότερα που έρχονται, και να διεκδικήσουν κοινωνικές παροχές σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους». Η λαϊκή οικογένεια έχει ανάγκη παιδικούς σταθμούς «σύγχρονους, κρατικούς και δωρεάν, όσους χρειάζεται σε κάθε γειτονιά», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ