Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Καταγγέλλουν τη μετονομασία της πλατείας Εθνικής Αντίστασης

Την πρόθεση του Δήμου Μενιδίου να μετονομάσει την πλατεία Εθνικής Αντίστασης της πόλης σε πλατεία Καράβου, δήθεν με το αιτιολογικό ότι μετονομάστηκε σε πλατεία Εθνικής Αντίστασης λόγω... μόδας, καταγγέλλει το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Μενιδίου, με ανακοίνωσή του.

Οπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πληροφορία έχει διαρρεύσει από τον τοπικό Τύπο. «Είναι γνωστό ότι όταν γίνεται προσπάθεια μετονομασίας πρέπει να συντρέχουν ιστορικοί λόγοι και η προσπάθεια αυτή να είναι συλλογική και να εκφράζει ευρύτερα στρώματα κατοίκων της περιοχής», σημειώνεται.

Ενώ επισημαίνεται πως «η Εθνική Αντίσταση αποτελεί μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του λαού μας ενάντια στους φασίστες κατακτητές για Εθνική Ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, όταν σήμερα η χώρα μας μετατρέπεται σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και των Βρυξελλών... Είναι τουλάχιστον λυπηρό να γίνεται προσπάθεια απομείωσης της προσφοράς και των αγώνων της Εθνική Αντίστασης και δηλώνουμε ότι θα αποτρέψουμε τέτοια προσπάθεια μαζί με τον Μενιδιώτικο λαό, αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ατυχής αυτή επιλογή δε θα επανέλθει ούτε σαν σκέψη σε όσους έχουν την ευθύνη».

Πρέπει να τονιστεί πως στις αρχές του Ιούλη το παράρτημα Ελληνικού της ΠΕΑΕΑ είχε καταγγείλει ανάλογη ενέργεια του δήμου της περιοχής, όταν η πλατείας Εθνικής Αντίστασης της πόλης μετονομάστηκε σε Ανεξαρτησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ