Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής βίας

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κυμίνων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Τα κρούσματα βίας σε βάρος πολιτών από συνοριοφύλακες και αστυνομικούς, που εκδηλώνονται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κυμίνων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό, που σημειώθηκε την Κυριακή με θύματα έναν 49χρονο κτηνοτρόφο και την 25χρονη κόρη του, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αγ. Αθανασίου, μέσα στην κτηνοτροφική τους μονάδα στα Κύμινα, επειδή τους αρνήθηκαν την είσοδο, διότι είχαν κάνει απολύμανση στο χώρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ασθένεια που εμφάνισε το κοπάδι τους. Μάλιστα επειδή αντιστάθηκαν στη σύλληψη κατηγορούνται για αντίσταση, απείθεια, παράνομη κατακράτηση, απειλή και εξύβριση. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση.

«Τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Σε όλη την περιοχή, κατά καιρούς, έχουμε αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής βίας και εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε βάρος οικονομικών μεταναστών και άλλων πολιτών. Αποδεικνύεται τελικά ότι με τον πολλαπλασιασμό των αστυνομικών δυνάμεων μόνο η ασφάλεια των πολιτών δε διασφαλίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κυμίνων του ΚΚΕ και τονίζει πως η κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται, οφείλεται στην εντεινόμενη αστυνομοκρατία και καταστολή και εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερων σχεδιασμών τρομοκράτησης και καθυπόταξης του λαού.

«Το ΚΚΕ είναι αποφασιστικά αντίθετο στην αστυνομοκρατία, την καταστολή, στην παραβίαση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η μόνη απάντηση στην πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες, που επιβάλουν τέτοια μέτρα και τέτοιες καταστάσεις, είναι η ένταση και μαζικοποίηση των αγώνων του λαού», τονίζει η ΚΟΒ Κυμίνων του ΚΚΕ και καλεί σε επαγρύπνηση και αγώνα τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλους τους πολίτες του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ