Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αδιάψευστα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΜ, ΔΕΝ είναι και τόσο εύκολο να διαψεύσει τα δημοσιεύματα και τα όσα λέγονται περί ένοπλων Αμερικανών κομάντος στην Αθήνα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης. Και να διαψεύσει τώρα την είδηση και, μάλιστα, όσο περισσότερο κατηγορηματικά γίνεται, τελικά, θα έρθουν. Και, βέβαια, έχει μάτια ο κόσμος και θα τους δει...

Αλλωστε, για να διαψεύσεις ή να επιβεβαιώσεις κάτι, πρέπει εσύ να αποφασίζεις γι' αυτό, πράγμα που δε φαίνεται να συμβαίνει με την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Κι ας λένε ό,τι θέλουν περί ελληνικής ευθύνης της ασφάλειας.

Εκτός πια κι αν θέλουν να πειστούμε για το ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που θα βρίσκονται στο Αιγαίο, τα κλιμάκια των Αμερικανών που ελέγχουν ό,τι περνάει από τα ελληνικά Τελωνεία και όσοι, φανεροί ή μυστικοί, ξένων υπηρεσιών έρθουν στη χώρα θα ...κρέμονται από τα χείλη του Γιώργου Βουλγαράκη, περιμένοντας διαταγές.

Δε γίνονται αυτά τα πράγματα, όταν παραχωρείς κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και, δυστυχώς, δε μιλάμε μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...

ΤΟ ΜΟΝΟ σίγουρο σκάνδαλο και, μάλιστα, ποιοτικά μεγαλύτερο κάθε οικονομικής πτυχής, στις εξοπλιστικές δαπάνες είναι το γεγονός πως δε γίνονται για την εθνική άμυνα, αλλά για την ...αμερικανική επιθετικότητα και τα «αντιτρομοκρατικά» δόγματα. Ομως, αυτά ούτε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ούτε ο Σπ. Βούγιας τα θίγουν.

Μόνο να κοντράρονται για «μίζες», «διασπάθιση δημόσιου χρήματος» και «σπατάλες» ξέρουν κι αυτό όχι καλά. Αλλωστε, ούτε το ΠΑΣΟΚ χτες, ούτε η ΝΔ σήμερα πρόκειται να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν τα «πώς», τα «γιατί» και τα «για ποιον» των αμυντικών δαπανών.

ΑΝ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ είναι ευχαριστημένος που θα παραδοθούν τα Ολυμπιακά Εργα στις 12 Αυγούστου, ενώ στις 13 ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν έχουμε κανένα λόγο να του ...χαλάσουμε τη χαρά. Ομως, διαβλέπουμε πολλά και διάφορα ευτράπελα σ' αυτήν την υπόθεση της παράδοσης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οσο για το οικονομικό κόστος, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αυτό θα είναι σαφώς πολλαπλάσιο του αρχικώς προϋπολογισμένου. Ο χαμός γι' αυτό το θέμα, όμως, θα γίνει μετά τη λήξη των Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ