Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σε αντιαγροτική τροχιά

Το πώς θα υλοποιηθούν τα αρνητικότατα μέτρα της νέας ΚΑΠ, που ψήφισε στην ΕΕ πέρσι τον Ιούνη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον περασμένο Απρίλη η κυβέρνηση της ΝΔ, απασχόλησαν χτες τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Ως γνωστόν η Ελλάδα πρέπει μέχρι τέλος Ιούλη να δηλώσει στην ΕΕ πώς θα μοιράσει τις νέες αποσυνδεμένες και συνδεδεμένες στρεμματικές - εισοδηματικές ενισχύσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα της νέας ΚΑΠ.

Στα πλαίσια αυτά αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να ενημερώσει σχετικά και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή για το θεαθήναι. Πάντως, τα αρνητικά μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο των νέων αντιαγροτικών σχεδιασμών της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, αποφασίστηκαν κατ' εντολή των ευρωπολυεθνικών και των επιδιώξεών τους στις διαπραγματεύσεις του ΠΟΕ.

Κατά συνέπεια, οι λεπτομέρειες εφαρμογής, δε θα αλλάξουν την κατάσταση προς το καλύτερο. Επιπλέον, δηλώσεις σαν και τη χτεσινή του Σ. Τσιτουρίδη, ότι οι εξελίξεις στον ΠΟΕ κρίνονται αρνητικές, επειδή γίνονται μονομερείς παραχωρήσεις από την ΕΕ, μόνο ως πολιτική αβάντα στις επιδιώξεις των ευρωπολυεθνικών μπορεί να εκληφθεί και όχι ως έκφραση ανησυχίας για το μέλλον των μικρομεσαίων Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ