Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Δηλώνει αναρμόδιο για τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Αθήνα

«Νίπτει τας χείρας του» το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, της διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων και δηλώνει αναρμόδιο να πάρει θέση στις προκλήσεις του Αμερικανικού Πενταγώνου, που εμφανίζεται έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική δράση, σε περίπτωση που κρίνει ότι κινδυνεύουν Αμερικανοί πολίτες και συμφέροντα κατά τη διάρκεια των Αγώνων, απορρίπτοντας σχετική πρόταση ψηφίσματος από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Συγκεκριμένα, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου προέβη σε απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας. Υποστήριξε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν μονομερώς στρατιωτική δράση εάν κρίνουν πως κινδυνεύουν στην Ελλάδα τα εθνικά τους συμφέροντα και Αμερικανοί πολίτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί πως τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια και τα φιλειρηνικά φρονήματα του ελληνικού λαού και συνιστούν απειλή για την εθνική μας ανεξαρτησία. Για το λόγο αυτό τις καταδικάζει απερίφραστα και απαιτεί να ανακληθούν».

Οι παρατάξεις του ΔΣ της Αθήνας απέφυγαν να πάρουν θέση, δηλώνοντας ότι, σαν περιεχόμενο, η πρόταση ψηφίσματος της «Συμπαράταξης» είναι σωστή, το ΔΣ όμως είναι αναρμόδιο να αποφασίσει για θέματα που άπτονται της διπλωματίας της χώρας. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι αφού τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί αρνητικά στη συγκεκριμένη δήλωση, το ΔΣ δεν έχει ρόλο να παρέμβει, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά αδυναμία ανάληψης των ευθυνών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ