Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΙΚΟΜΕΞ
Την επόμενη Τρίτη η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό, όπου δικάζονται οι κατηγορούμενοι μηχανικοί για την κατάρρευση του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ στο σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999. Η απόφαση, όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί την Τρίτη 27 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι. Χθες, τελευταία μέρα της δίκης, αγόρευσαν οι Επαμεινώνδας Λεκέας, συνήγορος υπεράσπισης του Αδαμάντιου Βασιλάκη και Σταύρος Μανούσος συνήγορος του Εμμανουήλ Κοτζαστράτη.

Ο Επ. Λεκέας, αφού σημείωσε ότι ο εντολέας του έκανε μόνο τη στατική μελέτη για την αναδιαρρύθμιση του ημιωρόφου, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην υλοποίησή της, είπε ότι ο Αδ. Βασιλάκης παραπέμπεται με μεταγενέστερο της πράξης που κατηγορείται νόμο. Ακολούθως, πρόσθεσε ότι πέραν αυτού και επί της ουσίας με καμία πράξη ή παράλειψή του δεν ευθύνεται για τον θάνατο 39 ανθρώπων.

Ο Στ. Μανούσος επισήμανε ότι από όλο το αποδεικτικό υλικό φάνηκε πως η μόνη συμμετοχή του Εμμ. Κοτζαστράτη στην υπόθεση της ΡΙΚΟΜΕΞ ήταν το γεγονός της μέτρησης από αυτόν ενός WC. Σε κανένα έγγραφο δεν υπάρχει η υπογραφή του, και η εμπλοκή του στην ιστορία αυτή έγινε από τον κατηγορούμενο Αλέξανδρο Δόβα, ο οποίος του ζήτησε να καταθέσει υπέρ του και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν ο επιβλέπων την αναδιαρρύθμιση του ημιωρόφου. Να σημειωθεί ότι την αθώωση του Εμμ. Κοτζαστράτη έχει προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Σατλάνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία (2004-07-21 00:00:00.0)
Ούτε το βάρος του δεν άντεχε το κτίριο! (2004-05-11 00:00:00.0)
Παρέμβαση της επιτροπής του ΔΣΑ (2002-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ