Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα πίσω από τις λέξεις

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν χαρακτήριζε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ως «ειρηνευτική επιχείρηση». Αμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ: «Δυστυχώς οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από την εκλογή του κ. Ταγίπ Ερντογάν, δε φαίνεται να επαληθεύονται μετά και τη σημερινή προκλητική του δήλωση», δήλωνε στις 20 Ιούλη 2003 ο Θ. Ρουσόπουλος. Φέτος, το ίδιο ακριβώς επανέλαβε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α. Γκιούλ επισκεπτόμενος τα Κατεχόμενα. Η τουρκική εισβολή ήταν μια «ειρηνευτική κίνηση που είχε στόχο να διασφαλίσει το μέλλον των Τουρκοκυπρίων και να φέρει την ειρήνη», δήλωσε. Φέτος όμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο...

Πέρυσι ο Κ. Καραμανλής στο μήνυμά του για τα 29 χρόνια από την τουρκική εισβολή τόνιζε: «Είκοσι εννέα χρόνια παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου, καταπάτησης του διεθνούς δικαίου, περιφρόνησης των αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, προσβολής θεμελιωδών κανόνων, αρχών και αξιών που πρέπει να διέπουν τις διεθνείς σχέσεις». Ζητούμενο, συνέχιζε ο πρόεδρος της ΝΔ, παραμένει πάντα η επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής ευρωπαϊκής λύσης του Κυπριακού. «Λύσης βασισμένης στις σχετικές αποφάσεις και στα ψηφίσματα του Ηνωμένων Εθνών και στο σεβασμό του ευρωπαϊκού κοινοτικού κεκτημένου». Στο φετινό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός τα έχει ξεχάσει όλα αυτά και αυτό που ζητάει είναι να μην αποτελεί «η μνήμη εμπόδιο στην προσπάθεια για την άρση των συνεπειών της μεγάλης αδικίας που συντελέστηκε πριν από 30 χρόνια στην Κύπρο». Κουβέντα δε γίνεται πλέον για δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά μόνο για άρση των συνεπειών, ενώ η εισβολή στην Κύπρο χαρακτηρίζεται «μεγάλη αδικία».

Δεν πρόκειται βέβαια για παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά οι λέξεις επιβεβαιώνουν τη θεαματική «στροφή» της ηγεσίας της ΝΔ και στο Κυπριακό.


Π.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ