Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Λαϊκισμός πέρα από τα όρια

Να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ υπέρμαχο της κάθαρσης και «προστάτη» των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι πλήττονται από τις αυξήσεις των φαρμάκων που αποφάσισε η κυβέρνηση, επιχείρησε χτες ο Σπ. Βούγιας.

Οταν η αποπομπή του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Τουρισμού έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση «Πάχτα», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέρριψε «σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο γεγονός που συνέβη σε μια περίοδο που ο τουρισμός περνά από μεγάλη κρίση, με σημαντικές απώλειες σε θέσεις εργασίας».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Σπ. Βούγιας μιλούσε χτες για το «φάρμακο που έγινε φαρμάκι»... Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε: «Από το 1994 έως το 1997 οι τιμές των φαρμάκων ήταν απολύτως καθηλωμένες, ενώ από το 1997 έως το 2004 δεν υπήρξε καμία αύξηση». Ο Σπ. Βούγιας, πρόσθεσε ότι «το 1997 παρουσιάστηκε μείωση όλων των φαρμάκων κατά 10%» και ότι σήμερα είναι «η πρώτη φορά που γίνεται σημαντική αύξηση, η οποία πλήττει κυρίως τα ασφαλιστικά ταμεία και τους χαμηλοσυνταξιούχους». Βέβαια, ο ίδιος παρέλειψε να αναφέρει ότι το διάστημα από το 1997 μέχρι το 2001, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, οι φαρμακευτικές εταιρίες αύξησαν τα κέρδη τους κατά 2.842%!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέφερε το θέμα για νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και ζήτησε να αποσυρθεί, υποστηρίζοντας πως η αποδοτικότητα της Δημόσιας Διοίκησης δεν εξαντλείται στη διάκριση ανάμεσα στα «γαλάζια και πράσινα παιδιά».

Επίσης ο Σπ. Βούγιας... θυμήθηκε και το πρόβλημα της ανεργίας, που διογκώνεται με το κλείσιμο επιχειρήσεων και ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βορειοελλαδίτικες επιχειρήσεις Αλουμίνιο «ΑΝΚΕΡ», «Θράκη» κρεατοβιομηχανία, και Κλωστήρια «ΟΤΟ-Εβρος». Προφανώς να παρέμβεί με τον τρόπο που παρενέβη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν έκλεισε η «Σίσερ Πάλκο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ