Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Εμμένει η κυβέρνηση στο φοροχαράτσι

Ο υφυπουργός Οικονομικών, που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΟΒΣΑ - μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΕΒΕ - επέμεινε στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης

Την αντίθεσή τους στα νέα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ διατρανώνουν οι ΕΒΕ της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΒΣΑ διαδήλωσε χτες το απόγευμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας τη μη επιβολή του νέου χαρατσιού της περαίωσης σε βάρος των βιοτεχνών και μικρεμπόρων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις εκβιαστικές φορολογικές ρυθμίσεις. «Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν πρέπει να φορτώνονται στα λαϊκά στρώματα, αλλά στους βιομήχανους και τα πολυκαταστήματα», φώναζαν οι ΕΒΕ.

Αντιπροσωπεία της ΟΒΣΑ, συνοδευόμενη από το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκο, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζα και του επέδωσε το υπόμνημα της Ομοσπονδίας. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος είπε στους συγκεντρωμένους πως «τελικά η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική». «Είναι φανερό - τόνισε - ότι πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας, ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει ο νομοσχέδιο». Ο Γιάννης Πατσιλινάκος δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα αιτήματα των ΕΒΕ, προσθέτοντας ότι χωρίς αγώνα, συσπείρωση και διεκδίκηση δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Πρέπει να φορολογείται το μεγάλο κεφάλαιο - συνέχισε ο βουλευτής - και να μην πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Το υπόμνημα

Με το υπόμνημά της η ΟΒΣΑ που πέραν του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών απευθύνεται και στα κόμματα της Βουλής, ζητεί να μην ψηφιστεί το κεφάλαιο Α του νομοσχεδίου περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Επίσης σημειώνουν πως ενώ οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα από τον άνισο ανταγωνισμό και την πτώση του τζίρου, η κυβέρνηση τις θεωρεί πάντα κερδοφόρες και εκ προοιμίου φοροδιαφεύγουσες, τις φορολογεί και για δεύτερη φορά για την ίδια χρήση και εισπράξεις που δεν πραγματοποίησαν και μάλιστα με κεφαλικό φόρο. Η ΟΒΣΑ θεωρεί αυτή τη μέθοδο απαράδεκτη, επισημαίνοντας ότι είναι κοινωνικά άδικο και προκλητικό να καλούνται οι ΕΒΕ να καλύψουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού που δημιουργούνται από επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις στα υψηλά εισοδήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ