Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ»
Δεν κάναμε απόλυση

Επιστολή της διευθύντριας προσωπικού του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία»

Επιστολή στο «Ρ» έστειλε η διευθύντρια προσωπικού του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» Μιράντα Παχνού, αναφορικά με δημοσίευμά μας στις 9/7/2004, για την απόπειρα απόλυσης εργαζόμενου στο ξενοδοχείο, επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας στις 7 Ιούλη. Επιστολή που μέχρι τώρα δε δημοσιεύτηκε εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων και της πληθώρας ύλης που σωρεύτηκε από τη μη έκδοση της εφημερίδας.

Στην επιστολή της υποστηρίζει: «Το δημοσίευμα είναι στο σύνολό του αναληθές. Οι ανακρίβειες που δημοσιεύετε αφορούν τόσο το γεγονός της απόλυσης που δεν έλαβε χώρα, όσο και της ανάκλησης υπό την πίεση των συνδικαλιστών. Η εταιρία μας δεν προέβη σε καμία απόλυση εργαζομένου της, ούτε προσπάθησε, ούτε σχεδίαζε να πράξει κάτι τέτοιο, όπως ανακριβώς αναφέρετε, γεγονός που δήθεν απετράπη από την "αποφασιστικότητα" των συνδικαλιστών.

Δεν τέθηκε θέμα καμίας απόλυσης, δεδομένου ότι δεν υπήρξε τέτοια πρόθεσή μας εξαρχής. Η εταιρία μας σέβεται και τιμά τους εργαζομένους της και ποτέ δεν εφαρμόζει πρακτικές εκδίκησης, όπως την απόλυση επειδή συμμετείχε κάποιος σε απεργία. Δε γνωρίζουμε πως η Εφημερίδα σας διατήρησε την εσφαλμένη πληροφόρηση, δεδομένου ότι η εταιρία μας ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι ουδόλως τέθηκε θέμα απόλυσης εργαζομένου».

Η απάντηση του «Ρ»

Το δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα αληθές. Και κάνει λόγο για απόπειρα απόλυσης εργαζόμενου και όχι απόλυση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια μέρα μετά την απεργία, ανακοινώθηκε σε εργαζόμενο, που πήρε μέρος σ' αυτή, η απόλυσή του. Ο τελευταίος ενημέρωσε αμέσως το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, επιχειρησιακών σωματείων της Αθήνας και μελών της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας η διευθύντρια προσωπικού υποστήριξε ότι δε σκόπευε να προχωρήσει σε απόλυση και το θέμα έληξε. Το γεγονός όμως και μόνο ότι τα σωματεία έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας αποδεικνύει ότι η απόπειρα της εργοδοσίας είναι υπαρκτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ