Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΡΑΜΠΟ για την Ολυμπιακή «ασφάλεια»

Σ' ένα ακόμη βήμα ενσωμάτωσης της «ασφάλειας» των Ολυμπιακών Αγώνων στην πολιτική της «τρομοκρατίας» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, προχώρησε -όπως όλα δείχνουν- η κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, που έδινε μέχρι πρόσφατα. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νιου Γιορκ Τάιμς», εκατοντάδες Αμερικανοί κομάντος θα «εισβάλουν» στην Ελλάδα και θα κυκλοφορούν οπλισμένοι, με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέφυγε να διαψεύσει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «αποκλειστική ευθύνη των Αγώνων».

Οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη σήμερα, δεν πείθουν και προκαλούν ερωτηματικά, σημειώνει -μεταξύ άλλων- το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και τονίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μια υπεύθυνη και ξεκάθαρη εξήγηση. Διαψεύδει ότι θα οπλοφορούν οι συνοδοί ασφαλείας ή όχι;».

Την ίδια στιγμή, η χτεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» με τον πρόεδρο της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ