Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πικετοφορία για το νοσοκομείο

Θα γίνει αύριο στις 7.30 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

Προτεραιότητα στις προσλήψεις υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αλλά αυτή δόθηκε στις αποσπάσεις!

Eurokinissi

Προτεραιότητα στις προσλήψεις υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αλλά αυτή δόθηκε στις αποσπάσεις!
Αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους του Θριάσιου η απόφαση της κυβέρνησης να αποσπάσει 12 γιατρούς και έξι νοσηλευτές απ' το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας και Μεγάρων, για να στελεχώσει τους Ολυμπιακούς Σταθμούς Α΄ Βοηθειών (ΣΑΒ) στον Πειραιά. Για το λόγο αυτό η Τοπική Γραμματεία Θριασίου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) αύριο οργανώνει πικετοφορία απ' το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στις 7.30 μ.μ.

«Η απόφαση αυτή θα χειροτερεύσει την ήδη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του νοσοκομείου και των κέντρων Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παρεχόμενη φροντίδα Υγείας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής μας. Αντί για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις καλοκαιρινές άδειες των υγειονομικών για την περίοδο της Ολυμπιάδας - Παραολυμπιάδας και προχωρεί σε υποχρεωτικές αποσπάσεις εργαζομένων από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση του συστήματος Υγείας», τονίζει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής.

Στις 3.6.2004 ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επισκέφτηκε το Θριάσιο νοσοκομείο και δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να το αναδείξει σε «σύγχρονο Περιφερειακό Νοσοκομείο ολόκληρης της Δυτικής Αττικής». «Αμεση προτεραιότητα, πρόσθεσε, είναι η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, του Λάτσειου Κέντρου και της Μονάδας Εμφραγμάτων και η πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό».

Στις 13.7.2004 έφεραν - για πολλοστή φορά - στη Βουλή την «τραγική λειτουργία του Θριάσιου νοσοκομείου» οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος, Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη με ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Ν. Κακλαμάνη: Λόγω των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού δε λειτουργούν η Μονάδα Εμφραγμάτων - παρά τον πλήρη εξοπλισμό της - και το όγδοο κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Επίσης παραμένουν κλειστές χειρουργικές αίθουσες και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ακόμα ότι «είναι ανύπαρκτα τα μέτρα για την Υγεία των μαθητών στα σχολεία και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στα πάρα πολλά εργοστάσια και τις βιοτεχνίες της περιοχής» και τονίζουν ότι την κατάσταση του νοσοκομείου χειροτερεύει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της καθαριότητας και της φύλαξης που έχουν ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, που απασχολούν εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (4ωρα κλπ.) και με χαμηλούς μισθούς. Ακόμα στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων επιχειρείται η τρομοκράτηση των εργαζομένων, με κάμερες παρακολούθησης στο χώρο του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμη η κατάσταση της λειτουργίας τους λόγω δραστικών περικοπών (2013-05-29 00:00:00.0)
Από στόχο σε στόχο... (2007-03-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την υποβάθμιση (2005-04-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-04-14 00:00:00.0)
Ευρεία επιτροπή σωτηρίας του νοσοκομείου (2002-02-13 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία των νεφροπαθών (1998-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ