Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Μπαράζ επιθέσεων

Ιρακινοί πανηγυρίζουν, κραδαίνοντας τα υπολείμματα κατοχικού οχήματος που δέχτηκε επίθεση

Associated Press

Ιρακινοί πανηγυρίζουν, κραδαίνοντας τα υπολείμματα κατοχικού οχήματος που δέχτηκε επίθεση
ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Ο Αμερικανός πεζοναύτης, που σκοτώθηκε σε επίθεση την Τρίτη, ήταν ο 900ός νεκρός των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων, ανέφερε χθες το MSNBC με τις προειδοποιήσεις των ειδικών για μακροχρόνιο αντάρτικο και χιλιάδες νεκρούς στους τάξεις των κατοχικών... Και κανείς ποτέ δε μιλά για τους νεκρούς Ιρακινούς αυτού του βρώμικου πολέμου, για τους χιλιάδες μέχρι στιγμής. Για τα εκατομμύρια παιδιά που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των 12 ετών από τον πόλεμο του Κόλπου και το εμπάργκο.

Χθες οι κατοχικές δυνάμεις είχαν εκ νέου δουλιά, μετρώντας νεκρούς και επιθέσεις. Το ίδιο και οι Ιρακινοί, δυστυχώς.

Ενας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στην Ντολουίγια, βορείως της Βαγδάτης. Συνολικά, δύο πεζοναύτες και δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ τις τελευταίες 48 ώρες, σε επιχειρήσεις στην ανάστατη επαρχία αλ - Ανμπάρ, στο κεντροδυτικό Ιράκ, αναφέρει ανακοινωθέν της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης (Centcom).

Επίσης, αυτοκίνητο εξερράγη σε προάστιο νοτίως της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις πολίτες. Εξάλλου, από ρουκέτα που έπεσε στον έβδομο όροφο του νοσοκομείου Αντναν Χαϊραλάχ, στη Βαγδάτη, υπάρχουν δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου.

Μία ακόμη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Ραμάντι είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία αδέλφια, που εκείνη τη στιγμή περνούσαν δίπλα από το αυτοκίνητο, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές. Δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Σαμάρα, σε απόσταση 125 χιλιομέτρων βορείως της Βαγδάτης. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τα βόρεια προάστια της πόλης συγκλονίστηκαν από πολλές ισχυρές εκρήξεις και αμέσως μετά από τα τζαμιά της πόλης έγινε έκκληση στους κατοίκους να δώσουν αίμα.

Στο μεταξύ, οργάνωση ισχυρίζεται ότι απήγαγε έξι ξένους υπηκόους και απειλεί να τους αποκεφαλίσει, εάν οι χώρες τους δεν αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ.

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» μετέδωσε βίντεο ιρακινής τρομοκρατικής οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Οι μαύρες σημαίες», όπου φαίνεται ότι οι εξτρεμιστές έχουν απαγάγει έξι ομήρους - τρεις Ινδούς, δύο Κενιάτες και έναν Αιγύπτιο - και απειλούν να τους σκοτώσουν, εάν η κουβεϊτιανή εταιρία για την οποία εργάζονται δεν αποσυρθεί αμέσως από το ιρακινό έδαφος.

Τέλος, με επιθέσεις εναντίον της Πολωνίας και της Βουλγαρίας απειλεί η «Ισλαμική Ενότητα», άγνωστη έως σήμερα ισλαμική οργάνωση, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το ευρωπαϊκό τμήμα της «Αλ Κάιντα», σε περίπτωση που οι δύο χώρες δεν αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ. Αμεση ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας της Πολωνίας. Ο Γιάνους Ζέμκε έκανε λόγο για μια άγνωστη οργάνωση, αμφισβητώντας εμμέσως την αυθεντικότητα του μηνύματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο κύμα επιθέσεων (2006-08-02 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση για τη Φαλούτζα (2004-11-05 00:00:00.0)
Αιματηρές επιθέσεις παντού (2004-10-01 00:00:00.0)
Νεκροί και συλλήψεις (2004-02-18 00:00:00.0)
Επιθέσεις από το βορρά μέχρι το νότο (2003-09-11 00:00:00.0)
Δολάρια μοιράζουν για να κάμψουν την αντίσταση (2003-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ