Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ
«Ο φυσικός πλούτος δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Συλλαλητήριο των κατοίκων χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ

«Οχι στο ξεπούλημα, όχι στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας». Με αυτό το σύνθημα εκατοντάδες κάτοικοι του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών πραγματοποίησαν χτες βράδυ συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης και απάντησαν τόσο στην απόπειρα του ιδιώτη Δημήτρη Ξενάκη να καταπατήσει την παραλία Καραθώνα της Αργολίδας με την κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, όσο και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού με αφορμή τη σύλληψη του δημάρχου Ναυπλίου και τριών δημοτικών συμβούλων από την αστυνομία.

«Αυτή η παραλία είναι δική μας, ανήκει σε όλους μας, δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία κανενός. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν και απόλαυσαν αυτή την παραλία. Τώρα θέλουν να την πάρει ένας και να την κάνει ό,τι θέλει. Να το ξέρουν, αυτή η μεθόδευση δεν πρόκειται να περάσει». Αυτές ήταν μόνο μερικές φράσεις οργής από τους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν την πολιτική ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν πιστά και απαρέγκλιτα όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής του λαού και να φτάνει μέχρι και τις παραλίες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απροκάλυπτη προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να παραδώσει ό,τι απέμεινε από τους αιγιαλούς και παραλίες της περιοχής στο ιδιωτικό κεφάλαιο και αναφέρει σχετικά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ πατά στο στρωμένο έδαφος των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησαν στο ιδιωτικό κεφάλαιο αιγιαλούς, παραλίες και δάση, έδωσαν γην και ύδωρ στους μεγαλοκατασκευαστές αφήνοντας ασύδοτους να καταπατούν τη δημόσια περιουσία, να λυμαίνονται τα "κοινοτικά πακέτα", να ανατρέπουν και να καταπατούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Στην κυβερνητική πολιτική στηρίχτηκε η νέα επιχείρηση της εταιρίας "Καραθώνα BAY" να στήσει εγκαταστάσεις στην παραλία της Καραθώνας, αξιοποιώντας το πρόγραμμα "Στολίδια Στην Αμμο" της γνωστής ΕΤΑ, η οποία χρησιμοποιείται ως μοχλός για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Αναφορικά με την επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, η ΝΕ σημειώνει πως: «η αυταρχική αντιμετώπιση της λαϊκής αντίδρασης με την κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής και της Εισαγγελίας, αποκαλύπτει το χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και το πώς χρησιμοποιούνται οι μηχανισμοί του κράτους από την κυβέρνηση: στην κατεύθυνση προστασίας των ιδιωτικών συμφερόντων παρά τη λαϊκή αντίδραση. Αυτό το μήνυμα θέλουν να δώσουν με τη σύλληψη του δημάρχου και των τριών δημοτικών συμβούλων».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «Ο φυσικός πλούτος της χώρας (δάση - παραλίες - αιγιαλοί) δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Η υπεράσπισή του προϋποθέτει ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο που θα εμποδίζει το παραπέρα ξεπούλημα, θα διεκδικεί αξιοποίησή του προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα και την επιστροφή όσων τμημάτων έχουν παραχωρηθεί στο μεγάλο κεφάλαιο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να εγγυηθούν την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Η αποδυνάμωσή τους σε συνδυασμό με τη μαζική εγκατάλειψή τους από το λαό, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η συγκρότηση του λαϊκού μετώπου στην προοπτική μιας λαϊκής εξουσίας που θα αντιμετωπίζει το φυσικό πλούτο ως λαϊκή ιδιοκτησία είναι ο μόνος σίγουρος φραγμός σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ο δρόμος για να κάνει ο λαός μας κουμάντο στον τόπο του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ