Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Στάχτη στα μάτια το «φτηνότερο» εισιτήριο

Κλιμακωτό εισιτήριο για όσους μετακινούνται από και προς το Αεροδρόμιο, προτείνει τώρα η διοίκηση του Μετρό (ΑΜΕΛ). Μετά τις αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την αρχική απόφαση - ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και όριζε στα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα των 8 ευρώ το εισιτήριο μετάβασης με το Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» - η διοίκηση της ΑΜΕΛ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διατυπώνοντας νέα πρόταση προς τον υπουργό Μεταφορών, για φτηνότερο εισιτήριο, υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της στον υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη, η διοίκηση της ΑΜΕΛ προτείνει διατήρηση του - πανάκριβου - εισιτηρίου απλής διαδρομής των 8 ευρώ, αλλά μόνο όταν ταξιδεύει μόνο ένα άτομο (χωρίς παρέα). Επίσης, προτείνει την καθιέρωση εισιτηρίων απλής διαδρομής:

  • 12 ευρώ για δύο (2) άτομα και 16 ευρώ για τρία (3) άτομα, με την προϋπόθεση ότι ταξιδεύουν μαζί προς ή από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που σημαίνει πως το εισιτήριο μειώνεται σε 6 ευρώ ανά άτομο (όταν ταξιδεύουν ανά δύο) και σε 5,33 ανά άτομο (όταν ταξιδεύουν ανά τρεις).
  • 4 ευρώ για νέους κάτω των 18 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, ηλικιωμένους άνω των 65, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Ειδική μηνιαία κάρτα για τους καθημερινούς χρήστες, με έκπτωση τουλάχιστον 45%.
  • 12 ευρώ για εισιτήριο με επιστροφή (από και προς το «Ελ. Βενιζέλος») εντός 48 ωρών.

Προτείνονται ακόμη ειδικές τιμές για τους υπαλλήλους εταιριών, μετά από συμφωνία της ΑΜΕΛ με κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ