Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Σάλος από τα έγγραφα της Αντιτρομοκρατικής

Τον Λιβανέζο Τζαμάλο Νταρβίς και όχι τον Αγγ. Κανά καταλογίζουν ως δράστη της έκρηξης στο μπαρ «Οσκαρ» και της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του Σαουδάραβα πρέσβη, έγγραφα της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, τα οποία διαβάστηκαν χτες από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελ. Μπρίλη. Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει - όπως κατήγγειλαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων - ότι ο Λιβανέζος με το ψευδώνυμο «Τζορτζ» συνεργαζόταν με την αμερικάνικη πρεσβεία, αφού στο αυτοκίνητό του βρέθηκε τηλεφωνικός αριθμός της αμερικάνικης πρεσβείας...

Η ανάγνωση των εγγράφων προκάλεσε σάλο στο δικαστήριο, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση των συνηγόρων, αφού η πρόεδρος δεν τους παρέδωσε τα έγγραφα ως όφειλε.

Από τα έγγραφα και την παρακολούθηση που έκανε η Αντιτρομοκρατική στον Λιβανέζο Νταρβίς προκύπτει ότι: Διατηρούσε αποθήκη για τις ανάγκες εταιρίας μαρμάρων, ενώ, από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε τηλεφωνικός αριθμός της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ από το 1990 διατηρούσε κόκκινο δελτίο, χωρίς να διαταχθεί η απέλασή του. Στα ίδια έγγραφα αναφέρεται ότι από πληροφορίες της υπηρεσίας και τα λεγόμενα αρχεία της Στάζι προκύπτει ότι εμπλέκεται στην έκρηξη στο μπαρ «Οσκαρ» στη Γλυφάδα το 1988 και είναι ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Σαουδάραβα πρέσβη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με καταγγελίες της υπεράσπισης, τα έγγραφα της Αντιτρομοκρατικής έφεραν σβησμένη και την υπογραφή του πρώην προϊσταμένου της Αντιτρομοκρατικής Μ. Νηστικάκη, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη και δεν ανέφερε τίποτα γι' αυτό το δυσώδες σκηνικό που στήθηκε στα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, από την υπεράσπιση καταγγέλθηκαν ως πραξικοπηματική η ενέργεια της προέδρου να κηρύξει το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας, καθώς και οι συνοπτικές ακροαματικές διαδικασίες που ακολούθησε η Ελ. Μπρίλη σχετικά με τα έγγραφα της Αντιτρομοκρατικής. Οι συνήγοροι υπεράσπισης τη στιγμή που αποχωρούσαν οι δικαστές δήλωσαν ότι αυτά δε γίνονταν ούτε στη χούντα.

«Δε δέχομαι να καταδικάσω τη δράση του αδερφού μου, δε δέχομαι να καταδικάσω τη δράση καμιάς αριστερής οργάνωσης. Αυτά γίνονταν σε άλλες εποχές». Αυτή την απάντηση έδωσε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Μ. Κασίμης, όταν άρχισαν οι ερωτήσεις φρονηματικού τύπου. Ειδικότερα, για τον ΕΛΑ και την «1η Μάη», ο Μ. Κασίμης στις επίμονες ερωτήσεις των δικαστών διευκρίνισε ότι αυτός πολιτικά είναι κατά της ατομικής βίας, είπε ότι δε δέχεται κάποιες μεθόδους δράσης αυτών των οργανώσεων, αλλά δεν είναι αρμόδιος να καταδικάσει ή να επιδοκιμάσει τέτοιες δράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ