Τρίτη 27 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό βοηθητικό προσωπικό, εργάζονται το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, αν και βρισκόμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, που ο Νομός Χαλκιδικής δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Τα προβλήματα των μονάδων Υγείας του Νομού έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλο.

«Η κατάσταση αυτή, που αναγκάζει το προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να προσφέρει τις αναγκαίες υπηρεσίες, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πολιτική που προωθεί τις αναδιαρθρώσεις στα πλαίσια των οποίων εντείνεται η μετατροπή της υγείας από κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να προσφέρεται σε όλους σε υψηλό επίπεδο και δωρεάν αποκλειστικά από δημόσιο φορέα, σε αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Βασικός μοχλός για την προώθηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής - συνεχίζουν οι βουλευτές - είναι η κρατική υποχρηματοδότηση του συστήματος και πρώτα απ' όλα η μη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Σα να μην έφτανε αυτό, ακόμα και τα κονδύλια για τις εφημερίες των γιατρών στο Νομό Χαλκιδικής το 2004 είναι μειωμένα σε σχέση με το 2003, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος περικοπής των εφημεριών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών (κίνδυνοι για την υγεία, ώθηση σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα κλπ.). Εξάλλου, χαρακτηριστική είναι η περικοπή ακόμα και της σίτισης του προσωπικού κατά τη διάρκεια των εφημεριών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι είτε να μένουν νηστικοί είτε να σιτίζονται με δικά τους έξοδα σε ιδιωτικά εστιατόρια της περιοχής!

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκλείοντας τις προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ χωρίς ασφάλεια. Ακόμα, τι μέτρα θα ληφθούν για να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη όλων των εφημεριών, καθώς και της σίτισης του προσωπικού κατά την πραγματοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ