Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αναχώρηση τώρα, άφιξη σε... 4 χρόνια

Την ώρα που οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν μετατρέψει σε... σύντομο ανέκδοτο την προτροπή «άσε το ΙΧ πάρε συγκοινωνία», ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης εξήγγειλε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, μιλώντας για νέα λεωφορεία, ανάπτυξη των γραμμών των μέσων σταθερής τροχιάς, αύξηση των μετακινήσεων και μείωση του χρόνου πραγματοποίησης των δρομολογίων. Μόνο που τα καλύτερα σημεία των χτεσινών εξαγγελιών του στο Ζάππειο έχουν ορίζοντα... 4ετίας και με ασφάλεια μπορεί να δηλώσει κάποιος ότι «μας τα έχουν πει κι άλλοι»!

Κύριο μέλημα του υπουργού Μεταφορών ήταν φυσικά η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι συγκοινωνίες της Αθήνας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και έχοντας εξασφαλίσει από προχτές την... «ανταποδοτική» καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, επισήμανε ότι η λειτουργία του Τραμ, του ΗΣΑΠ και μερικών γραμμών λεωφορείων θα είναι 24ωρη, ενώ στα υπόλοιπα μέσα δε θα γίνονται δρομολόγια μεταξύ... 2 - 5 το πρωί!

Κατά τ' άλλα, ο Μ. Λιάπης μίλησε για 2.000 σύγχρονα λεωφορεία που θα έχουν αυξηθεί κατά 500 στα τέλη του 2008, 340 τρόλεϊ που τότε θα είναι 380, επεκτάσεις του μετρό, του Τραμ και του Προαστιακού μέχρι το 2008. Στόχος είναι η μείωση του μέσου χρόνου μετακίνησης κατά 33% (στα τέλη του 2008) η αύξηση των συνολικών μετακινήσεων από το 33% στο 50% και η μείωση της... μέσης ηλικίας των λεωφορείων κάτω από 8 χρόνια. «Επιδίωξή μας από εδώ και πέρα είναι το σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να αποτελεί όχι ανάγκη, αλλά την κύρια και συνειδητή επιλογή των πολιτών» επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την Κυριακή θα τεθούν σε ισχύ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, την Παρασκευή θα αρχίσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και του Μετρό μέχρι το αεροδρόμιο με δωρεάν μετακίνηση τις πρώτες δυο μέρες λειτουργίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ