Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κλοιός που «πνίγει» τους κατοίκους

Συνέντευξη Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ--

Στον ασφυκτικό κλοιό των Ολυμπιακών Αγώνων ζουν, ήδη, οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης, όπως επισήμανε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Οργάνωσης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι τα μέτρα γίνονται όλο και πιο καταπιεστικά, τονίζοντας ειδικότερα:

  • Την απαγόρευση «σε συνδικαλιστές να προσεγγίσουν το εργοτάξιο στο αεροδρόμιο και να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.
  • Την απαγόρευση εισόδου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Κρήτης, ακόμα και των εργαζομένων σε αυτό εκτός ωρών εργασίας και ο εξονυχιστικός έλεγχος των στοιχείων τους από την ασφάλεια.
  • Τις κάμερες και την απαγόρευση πρόσβασης σε αρκετές περιοχές,
  • Τον περιορισμό των πτήσεων στο αεροδρόμιο της πόλης, εν μέσω τουριστικής περιόδου,
  • Το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες χρειάζονται διαβατήριο για να προσεγγίσουν τα σπίτια τους,
  • Το ότι ζητήθηκε από την Οργάνωση του ΚΚΕ, να κατεβάσει τη σημαία από τα γραφεία της για λόγους «καλλωπιστικούς».

Οπως ανέφερε ο Γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και η «ευρύτερη πρασινογάλαζη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν στήσει μια επιχείρηση εξαπάτησης του ηρακλιώτικου λαού», προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο για τα «οφέλη» που θα έχει από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων...

Και ενώ κυβερνώντες και δημοτική αρχή μιλούσαν για αύξηση του τουρισμού, αύξηση των θέσεων εργασίας, για κατασκευή δρόμων και λύση του κυκλοφοριακού και διαφήμιζαν το Παγκρήτιο Στάδιο, σαν ένα έργο, που «θα έδινε ανάσα ζωής στον ερασιτεχνικό αθλητισμό», ήρθε η πραγματικότητα, για να γνωρίσουν και οι κάτοικοι του Ηρακλείου, τι πραγματικά σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες...

Οπως είπε ο Δ. Βρύσαλης, ο «εθνικός στόχος» μετετράπη σε «εθνικό βρόχο», για τα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες. «Ολυμπιακά ωράρια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για τους εμποροϋπαλλήλους. Ανεργία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και αναγκαστικά ρεπό σε όσους κατάφεραν να βρουν δουλιά. Δεκάδες μαγαζιά κλειστά σε τουριστικές περιοχές. Ολόκληρη η περιοχή έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης φανερών και κρυφών πρακτόρων», αρχής γενομένης από την άφιξη της φλόγας, όπου έπεσε «ξύλο σ' όσους το χρώμα τους δεν υπήρχε στο προκαθορισμένο - απ' τους ίδιους - επιτρεπόμενο χρωματολόγιο. Σπρωξίματα και βρισιές σ' όσους ζητούσαν το λόγο για τις ενέργειές τους».

Ο Δ. Βρύσαλης καταγγέλλει τα παραπάνω σαν ενέργειες ενταγμένες «στα γενικότερα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων και την αποδοχή - νομιμοποίηση της καταστολής και του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στα πλαίσια δήθεν του "αντιτρομοκρατικού" αγώνα. Σχέδια στα οποία συναίνεσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναλαμβάνοντας σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες», τονίζοντας, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεφύγει κατά πολύ από τον αρχικό τους σκοπό και έχουν μετατραπεί σε ένα παιχνίδι πολυεθνικών, τόσο στη διεξαγωγή, όσο και στη μετέπειτα εκμετάλλευση των αθλητικών χώρων.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, τόνισε την αναγκαιότητα «να ενταθούν και να γίνουν πιο μαζικοί οι αγώνες και οι προσπάθειες του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος, για να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια παραβίασης δημοκρατικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για την ανάπτυξή τους, για να ξηλωθούν οι κάμερες και όλα τα συστήματα παρακολούθησης και για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, για να δοθούν έργα και εγκαταστάσεις στο λαό και όχι στο κεφάλαιο», γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί, με τη «συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για μια πολιτική ριζικά διαφορετική, για τη λαϊκή εξουσία που θα αντιμετωπίζει και θα λύνει τα προβλήματα στη βάση των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης στην Υγεία - Πρόνοια» (2023-09-22 00:00:00.0)
Με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ (2019-03-15 00:00:00.0)
Σε δίκη όσοι υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία (2010-03-11 00:00:00.0)
Για τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη (2007-05-19 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στις κάμερες παρακολούθησης (2004-09-09 00:00:00.0)
Αόριστες δηλώσεις για απαγόρευση διαδηλώσεων (2004-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ