Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Δυναμικά στην επίσχεση εργασίας

Για δεύτερη μέρα και με μαχητική συμμετοχή συνέχισαν χτες για δεύτερη μέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που ξεκίνησαν προχτές με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους. Μάλιστα η απόφαση αυτή επαναβεβαιώθηκε χτες το βράδυ σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Με την επίσχεση εργασίας - που γίνεται σε 24ωρη βάση - οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων που τους οφείλονται απ' το μήνα Απρίλη και για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά φτάνουν από 800 - 1.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν χρόνια οικονομικά προβλήματα και η θέση τους επιδεινώνεται από τις καθυστερήσεις των δεδουλευμένων και των εξαιρέσιμων καθώς αμείβονται με μισθούς πείνας υπογραμμίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και τονίζει: Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και η ακύρωση στην πράξη του προγράμματος Αθήνα για την πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας.

Το ΕΚΑΒ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας ενώ «για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας των κινητοποιήσεων την ευθύνη έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας που δε δίνει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα», τονίζει το σωματείο των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ