Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ»
Δύο χρόνια απλήρωτοι...

Απλήρωτοι εδώ και περίπου 2 χρόνια οι 160 εργαζόμενοι της επιχείρησης «Φλώρινα - Χωναίος», παλεύουν κόντρα σε κυβέρνηση, τράπεζες και εργοδοσία, να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας. Ο ιδιοκτήτης επί μήνες είχε σταματήσει την παραγωγή, επικαλούμενος χρέη προς τράπεζες και έλλειψη κεφαλαίων κίνησης, ενώ θησαυρίζει από την αντίστοιχη εταιρία εμφιάλωσης που έστησε με επιδοτήσεις του κράτους σε γειτονική χώρα. Τελικά, από τον Ιούνη η επιχείρηση έχει μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, προκειμένου να πουληθεί σε νέο επενδυτή. Από τότε, τυπικά τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι θεωρούνται απολυμένοι. Ομως ακόμη δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους και φυσικά κανείς δε δεσμεύεται ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.

Χτες, με υπόμνημα που έστειλε προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Φλώρινα - Χωναίος» δηλώνει την απαίτηση να καταβληθούν όσα τους οφείλονται και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Σημειώνει ταυτόχρονα ότι θα αντιπαλέψει αγωνιστικά οποιαδήποτε εξέλιξη θα σχετίζεται με το μέλλον της εταιρίας και θα θελήσει να έχει τους εργαζόμενους έξω από κάθε μελλοντικό σχεδιασμό.

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Φλώρινα - Χωναίος» εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το ΠΑΜΕ καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους, δηλαδή: Τη διασφάλιση του συνόλου των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που τους οφείλονται στη διαδικασία εκκαθάρισης της εταιρίας.

Καθώς επίσης τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας και συνέχισης της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα με την παρέμβαση της πολιτείας, αφού, όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, «έχει την υποχρέωση και την ουσιαστική δυνατότητα να επιβάλει σχετικό υποχρεωτικό όρο στην προκήρυξη, από την οποία θα προκύψει ο νέος ιδιοκτήτης της επιχείρησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ