Πέμπτη 29 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΜΑΤΑΚΗ»
Απαιτούν δουλιά και μεροκάματα

Προκλητική αστυνομική παρουσία κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Motion Team

Την πλήρη διασφάλιση και εξόφληση των δεδουλευμένων τους, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας που έχει κινήσει η εταιρία - ζητά να υπαχθεί στο άρθρο 44 - και του ιδιοκτησιακού καθεστώς, καθώς και την πλήρη διασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διεκδικούν οι 500 εργαζόμενοι στην κατασκευαστική «Καματάκης ΑΤΕΕ», που χτες, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εργαζόμενοι, για άλλη μια φορά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την παρουσία της αστυνομίας, που από νωρίς το πρωί, παρέταξε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο χώρο του εργοταξίου της εταιρίας, όπου είχαν ορίσει το ραντεβού τους, προκειμένου συγκροτημένα να αναχωρήσουν για το κέντρο της πόλης. Μάλιστα, η πρόκληση συνεχίστηκε όταν επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία για τη μετάβασή τους στο χώρο της συγκέντρωσης. Η αστυνομία, τους πήγε συνοδεία, φέρνοντας στη μνήμη τις επιχειρήσεις μεταφοράς στη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Για την απαράδεκτη παρέμβαση της αστυνομίας, οι εργαζόμενοι, οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τα στελέχη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ΓΓ του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης Λ. Ανανίκα και ξεκαθάρισαν πως δε θα επιτρέψουν νέα τέτοια πρόκληση.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε μέσα στο ΥΜΑΘ, ξεκαθάρισαν πως απαιτούν πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης, για να λύσει το πρόβλημα και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας για τους 500 εργαζόμενους της κατασκευαστικής εταιρίας. Δήλωσαν πως δεν αποδέχονται το επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση ότι πρόκειται για ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να παρέμβει. Και σημείωσαν πως έχει όλα τα διοικητικά και οικονομικά μέτρα για να παρέμβει, τα οποία μάλιστα τα αξιοποιεί, όταν πρόκειται να δώσει προνόμια στους εργοδότες.

Φεύγοντας, προειδοποίησαν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Είναι αποφασισμένοι να πάρουν μέχρι κεραίας το ένα εκατομμύριο ευρώ, που τους οφείλει η εταιρία και αφορούν σε δεδουλευμένα από το Φλεβάρη μέχρι και σήμερα και να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας για όλους χωρίς εκπτώσεις και παζάρια.

Απλήρωτοι και στον «Μπαλάφα»

Τα δεδουλευμένα 2 μηνών διεκδικούν οι 20 εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρία «Μπαλάφα» που μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο της Κοσμόπολης στην Κομοτηνή και άφησε τους εργάτες απλήρωτους. Οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα Μάη, Ιούνη και 7 ημερών του Ιούλη. Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων, εργάζονταν 25 με 30 ώρες το μήνα και ο εργοδότης τους κολλούσε τα μισά ένσημα, ενώ σχεδόν μόνιμα έκαναν υπερωρίες, τις οποίες δεν πληρώνονταν. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές εναντίον του εργοδότη.

Χτες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, έχοντας στο πλευρό τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ