Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ...»: «Δεκαέξι ημέρες χρειάστηκαν για να καταλήξει η κυβέρνηση στο συμπέρασμα, ότι κανείς δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία εκατομμυρίων πολιτών και τη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό από το πρόσφατο μπλακ άουτ... Και όμως, δικαιολογίες βρέθηκαν: η μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, οι αδυναμίες του συστήματος να ανταποκριθεί στη ζήτηση, οι χρόνιες ελλείψεις. Ούτε λέξη όμως για τις ευθύνες των προσώπων που διαχειρίστηκαν εκείνη την ημέρα την κρίση. Ισως γιατί αυτές έπρεπε να επιμεριστούν στα "δικά μας παιδιά" που είχαν αντικαταστήσει έμπειρα στελέχη στη ΔΕΗ και στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (Κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

«...ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ»: «Το "Σύστημα - ΠΑΣΟΚ" εξακολουθεί και σήμερα να προωθεί "τα δικά του παιδιά", όταν τα δικά μας παιδιά συναντούν κλειστές πόρτες και αυτοί που αγωνίστηκαν για τη Νέα Δημοκρατία δεν παίρνουν ούτε απάντηση, όταν τηλεφωνούν σε υπουργικά γραφεία» (Ο Γιώργος Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ..: «Η πρακτική εφαρμογή των πανελληνίων εξετάσεων με τις "δέσμες" παλαιότερα, που σιγά σιγά επανέρχονται, προκάλεσε στρεβλώσεις στην εκπαίδευση και άλλαξε τον προσανατολισμό των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία, σιγά - σιγά, έχασε τον αυτοτελή σκοπό της και μετατράπηκε σε προθάλαμο ή προκαταρκτικό στάδιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η εξέλιξη αυτή συνοδεύτηκε από υπερβολική διόγκωση της "παραπαιδείας" και από στρεβλή φροντιστηριακή διδασκαλία...» (Ο Αντώνης Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ