Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η κάλυψη των Ολυμπιακών από την ΕΡΤ

Πάνω από 1.000 ώρες προγράμματος θα παράγει καθημερινά η ΕΡΤ, κυρίως από τις εγκαταστάσεις στο Διεθνές Τηλεοπτικό Κέντρο (ΙΒC), κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς επίσης σε εικοσιτετράωρη βάση θα μεταδίδει αγωνίσματα και εκπομπές. Οι εγκαταστάσεις στο ΙΒC, στο Μαρούσι, καταλαμβάνουν χώρο 1.150 τ.μ. και θα εργάζονται 535 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Επίσης, η ΕΡΤ έχει παραχωρήσει ομάδες παραγωγής στον ΑΟΒ για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων της Αρσης Βαρών, του Μπάσκετ και του Ποδοσφαίρου. Ο συνολικός τεχνικός εξοπλισμός της ΕΡΤ κόστισε 17,5 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 4 εκατ. ευρώ η μεταφορά του στο κέντρο.

Στους χώρους αυτούς ξεναγήθηκαν χτες οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να ενημερωθούν για τα συστήματα μεταδόσεων και την παραγωγή του Ολυμπιακού Προγράμματος. Από το χώρο του master control, θα δίνεται σήμα στα τρία κανάλια της ΕΡΤ (ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3), καθώς και στα έξι ολυμπιακά κανάλια της ΕΡΤ στην πλατφόρμα της NOVA. Εχει χρησιμοποιηθεί το καινούριο σύστημα Μ5, χάρη στο οποίο έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος μετάδοσης, ενώ έγιναν όλοι οι έλεγχοι, για να μην υπάρξει τεχνικό πρόβλημα.

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο Ραδιομέγαρο για την παραγωγή του προγράμματος. Οι εκπομπές κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα μεταδίδονται από το στούντιο της ΕΡΤ στο IBC, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κάμερες, από όπου θα μεταδίδονται τρεις καθημερινές εκπομπές της ΝΕΤ, ενώ από άλλο στούντιο θα μεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Επίσης, θα υπάρχει κάμερα και δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που θα παίρνει πρώτος τις δηλώσεις των αθλητών κατά την έξοδό τους, και παράλληλα θα γίνεται διακοπή της ροής του προγράμματος, προκειμένου να μεταδοθούν οι δηλώσεις.

Στο master control του ΑΟΒ η συνολική έκταση του IBC φτάνει τα 120.000 τ.μ. Καθημερινά θα εργάζονται εκεί πάνω από 8.000 άνθρωποι, ενώ θα παραχθούν από τον ΑΟΒ συνολικά 4.000 ώρες προγράμματος. Από κει θα διοχετεύεται το σήμα από όλα τα αγωνίσματα προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς όλου του κόσμου, που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ